HARLINGEN - Sinds een aantal weken zijn de coronamaatregelen in Nederland weer aangescherpt. Hoewel er geen competitiewedstrijden meer kunnen worden gespeeld, wordt er bij HMHC volop gehockeyd. De senioren moeten het even doen in andere vorm, de jeugd kan gelukkig gewoon trainen. En de komende zaterdagen worden er onderlinge wedstrijden gespeeld per leeftijdscategorie. We zullen moeten afwachten hoe lang het duurt voor we weer gewoon hockeywedstrijden kunnen spelen. Maar zeker in deze tijd van belang: iedereen kan gewoon blijven sporten!

Iedere zaterdag onderlinge wedstrijden

De technische commissie van HMHC organiseert in samenwerking met de hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heida de komende weken op zaterdag onderlinge wedstrijden per leeftijdscategorie. Het is fijn om iedere week gewoon twee keer te kunnen trainen, maar de zaterdagse wedstrijden maken het hockey natuurlijk compleet!

Over de exacte tijden ontvangen de leden meer informatie via mail en coaches. Het programma ziet er voor de komende weken als volgt uit:

Zaterdag 31 oktober: 9.00 uur F-teams, 11.30 uur

E- en D-teams, 14.30 uur C teams

Zaterdag 7 november: 10.00 uur B-teams , 12.30 uur A-teams

Eerste hockeyclinic voor SportBSO FantiFit

Onlangs is de SportBSO FantiFit van Eigen&Wijzer gestart op locatie bij HMHC. Een mooie ontwikkeling, zo wordt het complex aan de Westerzeedijk ook overdag steeds vaker gebruikt. Kinderen maken kennis met allerlei sporten en kunnen zich na schooltijd lekker uitleven. Hoofdtrainer Onno Jan Onnes van HMHC heeft deze week de eerste hockey clinic gegeven, waarmee de samenwerking tussen HMHC en Eigen&Wijzer steeds meer invulling krijgt.

Dit seizoen geen zaalhockey, wel midwinter veldhockey

In samenwerking met alle Friese hockeyclubs heeft HMHC besloten om dit jaar geen zaalhockey te gaan spelen. Dit om zoveel mogelijk gezondheidsrisico’s te voorkomen en vanuit de verwachting dat de kans dat we op het veld door kunnen spelen groter is dan dat er zaalhockey gespeeld kan worden. Ook beperken we zo het aantal reisbewegingen. Dat is wel jammer, want zaalhockey is een technisch en tactisch spel. Ieder jaar zien we weer dat spelers in het voorjaar fitter, sneller en technischer het veld op gaan. Maar goed, we zullen het ermee moeten doen.

De KNHB organiseert dit jaar een midwinter veldhockeycompetitie voor zowel jeugdteams als senioren, waarover binnenkort meer bekend wordt. Hiervoor geldt uiteraard dat dit alleen door kan gaan als de overheid hier weer toestemming voor geeft.

RIVM maatregelen blijven kracht

De komende weken zal het een stuk rustiger blijven rondom de hockeyvelden. De corona-maatregelen van de overheid betekenen dat er geen competitiewedstrijden meer worden gespeeld, er geen publiek meer mag zijn bij trainingen en dat de kantine en kleedkamers voorlopig gesloten blijven. Het toilet is voor noodgevallen natuurlijk gewoon open. Ook kunnen trainings- en keepermaterialen opgehaald en opgeruimd worden. De jeugd kan gewoon trainen, de senioren hebben een aangepast programma waarin zij in groepjes van maximaal 4 trainen.

Ook nu staan gezondheid en veiligheid weer voorop. HMHC heeft ook nu het complex zo ingericht dat iedereen geïnformeerd wordt over de maatregelen en zich er ook aan kan houden. Het belangrijkste is natuurlijk dat we kunnen blijven sporten! Over de exacte invulling van de maatregelen zijn alle leden intussen geïnformeerd. Dit staat ook vermeld op de website www.HarlingerMHC.nl.

Nieuwe leden van harte welkom

De laatste weken hebben zich vele nieuwe leden en proefleden aangemeld bij HMHC. Een mooie ontwikkeling, zeker in deze tijd van weer wat meer thuisblijven. Dat blijft ook nu gewoon mogelijk. Kinderen worden bij het hek opgehaald door de trainers en na afloop daar ook weer teruggebracht. Dus wees welkom! Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nl of de button op www.HarlingerMHC.nl.