ALKMAAR - Vanmorgen is voormalig AZ-speler Fernando Ricksen op 43 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van ALS. Hij leed sinds 2013 aan de ziekte.

Vanmorgen bracht Rangers FC, een van de clubs waar Ricksen voor uitkwam, het nieuws naar buiten. Ricksen heeft van 2000 t/m 2006 bij Rangers FC gespeeld. Ook heeft Ricksen drie seizoenen bij de Nederlandse club AZ gespeeld. In totaal kwam Ricksen tot 452 wedstrijden bij profclubs.

Interlandcarrière
Op 15 november 2000 debuteerde Ricksen bij het Nederlands elftal in de oefenwedstrijd tegen Spanje. Deze wedstrijd werd 5 minuten voor tijd met 1-2 beslist door Frank de Boer. Ricksen viel echter pas na 88 minuten in voor Bosvelt. Fernando Ricksen kwam in totaal tot 12 interlandwedstrijden.

Eerbetoon
Iets meer dan een maand geleden werd Ricksen bij de wedstrijd tussen AZ en Fortuna Sittard geëerd door de supporters. In de 12e minuut applaudisseerde het hele stadion voor hem. Ricksen heeft bij beide clubs gespeeld, en er staat zelfs een standbeeld van hem voor het stadion van Fortuna Sittard.