HARLINGEN - Terwijl diverse jeugdteams samen met de begeleiding de afgelopen weken gebruikten om het seizoen feestelijk af te sluiten is de jeugdcommissie alweer druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

De teamindelingen zijn al een paar weken bekend en ook de daarbij horende trainers en leiders zijn allemaal verdeeld. Het is elk jaar weer een uitdaging om de trainers en leiders op de juiste plek te zetten zodat er genoeg uitdaging te vinden valt bij zowel de teams als de trainers en leiders. Maar ook voor het aanstaande nieuwe seizoen 2022-2023 is dit weer gelukt!

Jeugdteams

Voor het seizoen 2022-2023 zijn alle teams inmiddels ingeschreven bij de KNVB. Zijn hier bijzonderheden te zien? Jazeker! Want de damesafdeling bestaat maar liefst uit 5 teams! Te weten een Vrouwen 1 elftal, een Vrouwen 2 zevental, een MO17 elftal, een MO15 elftal én een MO13 elftal. Het vrouwenvoetbal zit dus nog steeds duidelijk in de lift bij fc Harlingen! Aanmelden om te komen voetballen kan overigens ten alle tijden via jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl . Vanaf de JO7 kunnen jongens en meisjes al instromen. Deze leeftijdscategorie speelt nog geen competitie maar zullen via onderlinge partijtjes en trainingen de nodige ervaring op gaan bouwen. De jeugdteams die wél competitie spelen zijn: JO9-1, JO9-2, JO11-1, JO12-1, MO13, JO14-1, JO15-1, MO15, JO17-1, MO17 en JO19-1. In iedere leeftijdsklasse biedt fc Harlingen het nieuwe seizoen dus voetbal aan en ook hier is er nog ruimte om in te stromen.

Opleiding juniorentrainer
Na de zomerstop zullen een aantal jeugdtrainers de opleiding juniorentrainer gaan volgen bij fc Harlingen, gegeven door de KNVB. Het opleidingsdeel bestaat uit acht bijeenkomsten verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Tijdens deze opleiding krijgen de trainers verschillende opdrachten die hen helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden als trainer-coach én wordt hen bijgebracht hoe de trainer-coach jeugdige voetballers of jongvolwassenen met plezier beter leert voetballen.

Vriendjes en vriendinnetjes
Het nieuwe jeugd voetbalseizoen bij fc Harlingen start halverwege augustus. Dan worden de beker- en reguliere competitie indelingen bekend gemaakt. Bericht over de start van de trainingen volgt via leiders of trainers. Wil je ook voetballen met vrienden of vriendinnen? Twijfel dan niet langer! Aanmelden bij fc Harlingen kan de hele zomer door. Stuur een mail met je contact gegevens naar jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl en er wordt zo spoedig als mogelijk contact met je opgenomen. En vergeet vooral je vriendjes en vriendinnetjes niet mee te nemen want voetballen doe je met z'n allen!