HARLINGEN - Alle jeugdteams van HMHC zijn weer los! Ook de teams die vorige week nog niet hoefden te spelen, speelden dit weekend hun eerste wedstrijd. Afgelopen zaterdag was het een heerlijke hockeydag aan de Westerzeedijk. De trainingen van de hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heida werpen hun vruchten af, door de teams werden weer mooie wedstrijden gespeeld.

Jongste jeugd
De funkeys waren aanwezig om hun broertjes en zusjes aan te moedigen, maar spelen zelf nog geen wedstrijden. De groep jongens en meisjes groeit mooi door, dat biedt perspectief. Afgelopen week waren er maar liefst 14 jongens en meisjes. Deze groep betaalt geen contributie, je kunt dus gratis meedoen!

Ook de groep F-jes groeit met de week. Deze jongens en meisjes spelen iedere zaterdag wel twee wedstrijdjes en trainen ook al twee keer per week. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen en verloren tegen Graspiepers uit Drachten, maar vooral heel fijn gehockeyd!

De E8-1mix speelde tegen de leeftijdsgenoten uit Lemmer. Ook bij deze leeftijdsgroep wordt geen stand bijgehouden, maar uiteraard wel fanatiek gehockeyd.

Junioren
De D-1mix won maar liefst met 11-0 van Roden. Dit jonge team van jongens en meisjes speelt in een jongenscompetitie en heeft dus het visitekaartje duidelijk afgegeven!

MC-2 maakte, na de winst van vorige week, deze week net een doelpunt minder dan hun tegenstander en verloor met 2-1 van Westerkwartier. MC-1 won vorige week, maar kon het helaas niet bolwerken deze week tegen Leeuwarden en verloor met 3-1. JC-1, spelend in de topklasse, won wel van Leeuwarden. Met een uitslag van liefst 6-1 lieten de jongens zien hoe ze gegroeid zijn sinds vorig seizoen.

De meiden van MB-2 speelden hun eerste wedstrijd en verloren met 4-1 van Sneek. Volgende week nieuwe kansen! MB-1 begon sterk tegen Leeuwarden, maar speelde uiteindelijk 2-2 gelijk. Ze staan wel eerste in hun poule.

MA-2 zette de zegereeks voort en won ook deze week. Tegen Stix uit Joure wonnen ze met 3-2. De meiden zijn daarmee koploper. MA-1 speelde een prima wedstrijd, maar verloor helaas toch met 4-2 van Groningen.

TEAM VAN DE WEEK: Topstart HMHC Mix D1
Afgelopen zaterdag mocht het team HMHC Mix D1 dan eindelijk weer hockeyen! Na ruim een half jaar waarin geen wedstrijden konden worden gespeeld, mocht het team dan eindelijk weer echt het veld op. Hier en daar waren de zenuwen wel aanwezig: de lange stop maar ook het feit dat het team dit seizoen uitkomt in de jongenscompetitie was even spannend. Dit kan, omdat er in het team vier jongens spelen.

Het team maakte een droomstart op het eigen veld tegen Roden JD1. Binnen een minuut stond de 1-0 al op het scorebord! Rustig werd de score verder uitgebouwd. Na het eerste kwart was de stand al 3-0. Mix D1 domineerde de wedstrijd; de jongens van Roden kwamen er niet aan te pas. Dat betekende dat de verdediging van Harlingen dus weinig te doen had, maar wel de hele wedstrijd scherp moest blijven. Er werd niet alleen vaak gescoord. Er werden mooie combinaties gemaakt door de meiden en jongens, er waren prachtige acties en er werd als een team gespeeld. Het plezier straalde ervan af! Veelzeggend is natuurlijk dat er uiteindelijk gescoord werd door zes verschillende spelers! De einduitslag werd uiteindelijk 11-0 voor Harlingen.

Het team mix D1 bestaat uit 16 meiden en jongens in de leeftijd van 10 en 11 jaar, waarvan de meesten in vorige jaren al met elkaar hebben samengespeeld. Nieuw in het hockey is Juul Aalders die haar debuut maakte. Zij speelde zaterdag echter alsof ze al veel langer hockeyt!

Het gehele team is er dit jaar op gebrand zo goed mogelijk te presteren. Er wordt fanatiek getraind en de spelers zijn serieus met de wedstrijd bezig. Het spelen tegen jongens vormt dit seizoen een extra uitdaging. Het team speelt dit seizoen voor de koppositie!

Het team bestaande uit Juul, Jente, Marit, Steyn, Jogchem, Elise, Looy, Bente, Milan, Eline, Nora, Jill, Matilde, Nena, Emma en Jildau.