HARLINGEN - fc Harlingen 1 heeft zondag in en tegen Langweer teleurstellend gelijk gespeeld. Na ruim negentig minuten stond de 1-1 eindstand op het scorebord.

Zonder onder andere de geblesseerde Imro Schouwenaar en Youri Bouma startte fc Harlingen met Pieter Wesseloo in het doel. Jeep Outhuyse, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Jarno Attema, Mateusz IJpe, Jesse Mulder, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Max Nijenhuis maakten het elftal compleet. Op de bank begonnen: Egbert-Jan Panbakker, Martijn Homminga, Aaron Bouwhuis, Daniël Bleeker en Melle Hamstra.

Op het voor fc Harlingen ongebruikelijke tijdstip van half drie werd er afgetrapt voor de wedstrijd en al binnen een minuut was er een schot van Remko Zandberg waarop de doelman van Langweer een antwoord had. Het was één van de weinige hoogtepunten voor rust. fc Harlingen gaf eigenlijk geen kansen weg, maar creëerde ook weinig. Het verbaasde dan ook niemand dat de beginstand ook de ruststand was.

Jens van Sluis verscheen niet meer aan de start van de tweede helft en voor hem kwam Aaron Bouwhuis in het veld. fc Harlingen kreeg wel mogelijkheden om de score te openen. Tien minuten na de rust ging een schot van Remko Zandberg voorlangs en even later strandde de inzet van Arjan Outhuyse voortijdig. Na een klein uurtje kwam Melle Hamstra er in voor Jesse Mulder. Vijf minuten later was er een hachelijk momentje voor het doel van fc Harlingen, maar doelman Pieter Wesseloo kwam als winnaar uit de bus. Halverwege de tweede helft werd Max Nijenhuis vervangen door Martijn Homminga. Hij stond nog maar net in het veld toen hij goed werd aangespeeld en op het doel afging, maar zijn inzet ging via een tegenstander over de achterlijn. Vijf minuten voor tijd gebeurde waar bijna niemand vanuit ging. Uit een standaardsituatie kreeg Langweer de bal voor het Harlinger doel en men wist deze in het doel te frommelen: 1 - 0 voor de thuisploeg.

Daniël Bleeker kwam in de slotfase nog in het veld voor Jarno Attema. Mede door een aantal blessurebehandelingen en het vele tijd rekken van Langweer kwamen er zo'n acht minuten extra tijd bij. Diep in die extra tijd was het Martijn Homminga die de bal van dichtbij over de doellijn wist te krijgen en fc Harlingen voor een blamage behoedde. In de slotseconde had Remko Zandberg de winnende treffer op zijn schoen, maar tot verbazing van iedereen ging zijn inzet naast het doel. Eindstand dus 1 - 1. Gezien de hele wedstrijd was een puntendeling misschien terecht, maar voor iedereen die fc Harlingen lief heeft, voelde het als een nederlaag.

Zondag speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd. Dan komt het elftal van Warga op bezoek. Misschien worden de drie punten dan met steun van de twaalfde man in eigen huis gehouden. Na de wedstrijd is er live muziek met medewerking van Dicky Power en zal het Rad van Fortuin zijn eerste rondes van dit seizoen gaan draaien.