HARLINGEN - Het zijn lastige tijden voor sportverenigingen. Met veel moeite kan er door de jeugd nog worden getraind, maar verder is het stil op de velden. Zo ook bij HMHC aan de Westerzeedijk. Ook in financieel opzicht is het een lastige tijd. Steun van de overheid en de gemeente Harlingen is daarbij zeer welkom.

Ook een actie als Rondjevoorjeclub helpt dan enorm. Deze actie voor alle sportverenigingen, waar ook Zeerobben en HC Harlingen aan meededen, werd ook opgestart door een van de leden van HMHC. Door 58 personen is uiteindelijk 1180 euro bij elkaar gebracht. De penningmeester is er blij mee. Dank aan alle gulle gevers!

Trainen in de winterperiode
In de winterperiode wordt er door de jeugd van HMHC gewoon getraind. Hiervoor is een speciaal winterschema gemaakt door de TC. Want juist nu iedereen thuiszit, is het van belang dat jongens en meisjes gewoon kunnen sporten met hun vrienden en vriendinnen.

Uiteraard is dit wel afhankelijk van het weer, bij (kans op) vorst is het kunstgrasveld te glad en kan er helaas niet getraind worden. Houd de social media van HMHC dus iedere dag goed in de gaten, dan sta je niet voor niets bij het hek.

Het is helaas nog even afwachten wanneer de senioren weer kunnen trainen, dat is afhankelijk van het versoepelen van de coronamaatregelen van de overheid.

Onderlinge wedstrijden voor de jeugd
De komende tijd zullen er op de zaterdagen weer onderlinge wedstrijden worden georganiseerd voor de jeugd. Hopelijk kunnen we dan in het voorjaar weer ‘gewoon’ het veld op. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

RIVM maatregelen blijven van toepassing
Op de velden van HMHC wordt uiteraard rekening gehouden met de huidige RIVM maatregelen. En het blijft natuurlijk van belang om je gezonde verstand te gebruiken en niet te komen trainen als je niet fit bent.

Zin om te komen hockeyen?
Ook in deze tijd is het mogelijk om gewoon een keer mee te komen trainen om te zien of hockey iets voor jou is! Dat kan bij alle leeftijdsgroepen in de jeugd, dus vanaf 4 jaar. Bovendien is hockey gratis als je 4 of 5 bent. Wel graag even aanmelden van tevoren via TC@Harlingermhc.nl.