ARNHEM - SC Heerenveen heeft door een 1-2 overwinning bij Vitesse de play-offs om een Europees ticket binnen handbereik. Amin Sarr wist met twee treffers voor de beslissing te zorgen.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Het spel lag vaak stil en als de bal rolde, grossierden de spelers in fouten.Dat Vitesse op voorsprong kwam,was dan ook het gevolg van een overtreding. Matusz Bero benutte een strafschop, na een minutenlange denkpauze van arbiter Martens.

Heerenveen drong na rust aan.Woudenberg kopte rakelings over, en een kwartier voor tijd leverde een Arnhemse dekkingsfout de gelijkmaker op toen Musaba de bal bij Sarr bezorgde. Acht minuten verder kon Sarr, geheel ongedekt, ook de winnende maken: 1-2.