BREDA - SC Cambuur heeft dinsdagavond op niet te verstane wijze een einde gemaakt aan de ongeslagen status van NAC. De thuisploeg, die deze competitie nog geen punt verloren had, kreeg met 0-4 op de broek van de Friezen.

NAC, waar naast trainer Maurice Steijn ook nog steeds een aantal spelers ontbrak vanwege het coronavirus, hield de concurrent bijna een helft op 0-0. Vlak voor rust was voormalig NAC-speler Giovanni Korte er echter snel bij om een rebound binnen te tikken nadat Jamie Jacobs op de paal had gekopt.

In de tweede helft kenden de gasten helemaal geen genade voor de Brabanders. Mitchel Paulissen maakte na een uur de 0-2 en die score werd in het laatste kwartier nog verdubbeld door een tweede treffer van Korte en een goal van Jacobs.

Door de zege neemt SC Cambuur nu de koppositie over van NAC dat op één punt achterstand staat, maar nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

NAC - SC Cambuur 0-4 (0-1)