LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen TOP Oss met 3-0 te winnen. Doordat directe concurrent Almere City FC eerder op avond met 2-1 verloor bij Helmond Sport hebben de Friezen nu zes verliespunten minder dan de achtervolgers.

Met nieuwkomer Nick Doodeman direct in de basis haalde de ploeg van trainer Henk de Jong een verdiende zege al kostte het ook de nodige moeite. Kansen waren er al in de openingsfase Voor Mühren en Macintosh, maar men ook blij zijn dat keeper Sonny Stevens alert was bij twee pogingen van Olivier Rommens. Na 25 minuten komen de Friezen toch op voorsprong als Jacobs wordt gevloerd en Mühren weer eens koelbloedig blijkt vanaf elf meter. De 1-0 blijkt tevens deruststand.

Na de rust voert SC Cambuur de druk wat op om een tweede treffer te forceren, doch het vizier staat niet op scherp en TOP-doelman Geens blijkt in uitstekende vorm. In de 78e minuut heeft hij echter geen antwoord op een prachtige stift van invaller Giovanni Korte die daarmee tevens het duel beslist. In de blessuretijd mag Mühren uiteindelijk met zijn 23e treffer van het seizoen nog een extra duit in het zakje doen.