LEEUWARDEN - Na twee wedstrijden waarin SC Cambuur slechts één punt behaalde en niet wist te scoren hebben de Friezen in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV de koppositie weer bevestigd. De ploeg van Henk de Jong behaalden een regelmatige en ruime zege (5-1).

Toch liep de thuisploeg al snel tegen een achterstand op toen Jeremy Antonisse door de Cambuur-defensie glipte en keeper Sonny Stevens kansloos liet. Nog voor de eerste helft over was had men de schade echter al weer ruim hersteld. Jamie Jacobs, die eerder al twee kansen om zeep geholpen, maakte halverwege de eerste helft gelijk. Kort voor de rust maakte ook topscorer Robert Mühren zijn status weer eens waar door in vier minuten zijn negentiende en twintigste competitietreffer te maken.

Vervolgens zou na de rust ook Jacobs zijn tweede van de avond maken. De Friezen speelden het duel geconcentreerd uit waarbij ook invaller Jarchinio Antonia nog een duit in het zakje deed.