WAALWIJK - SC Cambuur heeft zich woensdagavond ten koste van RKC Waalwijk geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-Beker. In Waalwijk bleken de Friezen beter in het nemen van strafschoppen.

Eigenlijk leek de ploeg van trainer Henk de Jong na de eerste helft al op rozen te zitten want Maarten Pouwels en Jamie Jacobs hadden SC Cambuur op een 0-2 voorsprong gebracht.

RKC wist echter in de uiterste slotfase nog een verlenging af te dwingen. Lennerd Daneesl zorgde vijf minuten voor tijd met een fraaie treffer voor de aansluiting, en ver in blessuretijd maakte Juriën Gaari de 2-2.

De verlenging leverden geen doelpunten op waarna de strafschoppen de beslissing moesten brengen. Melle Meulensteen bleek uiteindelijk de enige die niet wist te scoren waardoor SC Cambuur door bekert.