EINDHOVEN - SC Cambuur heeft vrijdagavond met overtuigende cijfers gewonnen bij FC Eindhoven. Dat gebeurde overigens na de rust na een eerste heft die niet om aan te zien was.

Zelfs de samenvatting van Fox Sports begon in de 46e minuut wat genoeg vertelde over het niveau wat er voor rust op de mat werd gelegd. In de tweede helft stelde de koploper echter snel orde op zaken. Binnen twee minuten kopte Calvin Mac-Intosh een vrije trap van Mees Hoedemakers tegen de touwen en vier minuten later maakte Robert Mühren alweer zijn dertiende van het seizoen op aangeven van Isa Kallon. Halverwege besliste de ploeg van trainer Henk de Jong het duel definitief via een fraai schot in de kruising van Mitchell Paulissen: 0-3.