ALKMAAR - Een week nadat SC Cambuur promotie naar de Eredivisie wist te bewerkstelligen heeft men ook de titel gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. Aangezien concurrent De Graafschap twee punten liet liggen en de ploeg van Henk de Jong zelf met 2-4 zegevierde bij Jong AZ was het opnieuw feest voor de Leeuwarders.


De Friezen stelden snel orde op zaken in het AFAS-Stadion want het duel was net twintig minuten oud toen men al een 0-3 voorsprong had genomen. Op weg geholpen door een eigen doelpunt van Peer Koopmeiners wisten topscorer Robert Mühren, met zijn 35e competitiegoal, en Issa Kallon de score verder op te voeren. Op slag van rust deed ook aanvoerder Erik schouten nog een duit in het zakje en ging men met 0-4 aan de thee.

Na de rust verslapte de concentratie bij de gasten even waarvan Yusf Barasi namens de AZ-beloften tweemaal wist te profiteren. Verder liet SC Cambuur het echter niet komen en op de hoogte van het resultaat in Doetinchem speelde men het duel geconcentreerd uit om zo voor de derde keer in de clubhistorie kampioen van de 1e Divisie te worden.