ALMELO - SC Heerenveen heeft met het nodige geluk een nipte zege geboekt op Heracles Almelo. De Friezen wonnen dankzij een late treffer van Joey Veerman met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.

De ploeg van Johnny Jansen had in de eerste helft het beste van het spel maar verzuimde dat in treffers uit te drukken. Henk Veerman liet twee opgelegde kansen onbenut terwijl men achterin nauwelijks op de proef werden gesteld door Heracles.

Na de rust was het beeld geheel anders en kreeg de thuisploeg meerdere kansen op de openingstreffer. Sierhuis had na rust Heracles op voorsprong moeten zetten maar kwam te laat om de voorzet binnen te tikken. Laursen raakte vervolgens de lat, Bakis kopte naast en Burgzorg zag zijn schot geblokt worden. Toch was het Heerenveen dat met de buit aan de haal ging door een geplaatst schot van Joey Veerman: 0-1.