SITTARD - SC Heerenveen heeft zaterdagavond een eenvoudige zege weten te boeken op bezoek bij Fortuna Sittard. De formatie van trainer Johnny Jansen zat na een dik half uur al op rozen en kwam nadien nooit meer in de problemen.

De Friezen scoorden tussen de 15e en de 34e minuut namelijk driemaal op het moment het meeste balbezit had. Daar had Heerenveen echter lak aan en counterden er lustig op lus. Met name de eerste goal was een aanval om in te lijsten toen een fijne pass van Joey Veerman bij de snelle Mitch van bergen kwam wiens voorzet door Henk veerman werd teruggelegd op Oliver Batista Meijer. Joey Veerman verdubbelde die score vanaf de strafschopstip nadat Batista Meijer was gevloerd en na de harde droge knal van Henk Veerman was het duel feitelijk beslist.

SC Heerenveen kon het duel vervolgens gecontroleerd uitspelen en schrok eigenlijk ook niet van de tegengoal die Sebastian Polter na rust maakte waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald.