HEERENVEEN - Vitesse heeft zijn eerste zege sinds oktober weten te boeken. De ploeg vann trainer Philip Cocu, nummer veertien in de Eredivisie, won met 1-3 bij middenmoter sc Heerenveen van Kees van Wonderen.

Heerenveen had de touwtjes in de eerste helft stevig in handen en kwam na een goed omschakelmoment via Van Amersfoort op voorsprong. De Friese defensie, wederom zonder de geblesseerde doelman Noppert, begon daarna scheurtjes te vertonen. Geheel vrijstaand tikte Bialek de gelijkmaker binnen en nog voor rust kreeg ook Vidovic te veel ruimte.

De effectieve Arnhemmers sloegen snel na rust voor een derde keer toe. Manhoef scoorde na een een-twee met Bero. Het offensief van de thuisclub had niet veel om het lijf. Davy Pröpper maakte in de slotfase zijn rentree op de velden bij Vitesse nadat hij in november 2021 gestopt was.