HEERENVEEN - Zonder de met het coronavirus besmette koppel Henk en Joey Veerman is SC Heerenveen zaterdag onderuit gegaan tegen PEC Zwolle. De Friezen konden geen moment een stempel op de wedstrijd drukken en gingen met 0-2 onderuit.

Zonder de spelmaker en de topscorer wist de thuisploeg zich in de eerste helft maar één goede kans te verschaffen toen Siem de Jong op slag van rust de paal raakte. Op dat moment hadden de gasten reeds een voorsprong genomen. Pelle Clement wist in de 28e minuut keeper Erwin Mulder te verrassen met een schot in de verre hoek.

Waar er voor het eerst sinds eind september weer wat publiek op de tribune zat, viel er voor hun ook na de rust weinig te genieten. SC Heerenveen had nu wel het meeste balbezit, maar de gedachte ontbrak en nadat Bram van Polen namens de gasten een corner tegen de touwen kopte was het duel feitelijk beslist.

SC Heerenveen - PEC Zwolle 0-2 (0-1)
28. Clement 0-1
68. Van Polen 0-2