HARLINGEN - De scheidsrechter is een onmisbare kracht tijdens een voetbalwedstrijd. Zij zorgen ervoor dat alle teams kunnen genieten van onze prachtige sport. Iedere week stappen zij in hun auto, op de fiets of nemen ze de benewagen om de wedstrijden te leiden. En ook al is niet iedereen het altijd eens met de beslissingen die zij maken, zij doen het voor ons, zodat wij het spelletje kunnen beoefenen.


Zonder scheids geen wedstrijd, zonder teams geen competitie, zonder spelers geen team... kortom, we hebben elkaar nodig. Maar het is goed om bij de vanzelfsprekendheid van de aanwezigheid van een scheidsrechter heel even stil te staan tijdens de Week van de Scheidsrechter. Want het is niet altijd vanzelfsprekend dat een wedstrijd gespeeld kan worden, daar zijn diverse vrijwilligers voor nodig, waaronder de scheidsrechter en lijnrechter.

Met medewerking van Bakkerij Elsinga kregen alle scheids- én lijnrechters bij fc Harlingen de afgelopen 2 weekenden wat lekkers bij de koffie. Bedankt voor jullie vrijwillige(!) inzet. #scheidsbedankt!

Op de foto: v.l.n.r. speler fc Harlingen JO14-1 Milan Jager, grensrechter FVC, scheidsrechter W. Zondervan, grensrechter fc Harlingen J. Brandsma, speler FVC JO14-2