HARLINGEN - Nu de verruimingen van de coronamaatregelen daadwerkelijk in zijn gegaan mogen alle senioren, ongeacht leeftijd, onderling trainen en oefenwedstrijden spelen. Dit goede nieuws werd razendsnel opgepakt door alle senioren teams bij fc Harlingen en de eerste de beste mogelijkheid om te trainen werd benut.


EERSTE ELFTAL
De mannen van het eerste elftal, onder leiding van Steffen Hansma, mochten eindelijk weer met de complete groep op het veld staan. Uiteraard werd er een extra lang partij gespeeld. Het mag weer!

VROUWEN 1
Het team van Vrouwen 1 bij fc Harlingen was al langer als groep aan het trainen. Deze jonge meiden zijn allemaal jonger de 27 jaar, zodoende mochten zij al eerder onderling partijen. Hoe dan ook, trainers Peter Outhuijse en Roy Dijkstra zijn wel blij met de verruimingen zo vlak voor de zomer. Nu kunnen ook zij nog een balletje meetrappen. Met een 7x7 flessen voetbalwedstrijdje werd op een warme zomeravond de training afgesloten.

“REST” SENIOREN
De mannen van het 3e en het 4e elftal hadden mekaar snel gevonden en gingen in een groot partij de vriendschappelijke strijd met elkaar aan. “Swit oppe billug maar wat een wille”

WALKING FOOTBALL
Stipt om 9.30 uur woensdagmorgen stonden de mannen van het Walking Football op het veld en na een goede warming-up waren de zestigplussers niet meer te houden. Trainer Patrick Oosting had er zijn handen vol aan. Het werd direct partijen waarbij er in wisselende teams gespeeld werd. Af en toe een flinke pauze uiteraard want het was behoorlijk warm.

De voetbalpoorten gaan langzaamaan weer open, het verlangen doorbroken. De bal is weer in ons leven. Met de start van de eerste versoepelingen kan iedereen weer als team op het veld staan. We mogen weer, maar we moeten vanwege corona nog wel extra rekening houden met elkaar. Echte wedstrijden en publiek is er helaas bij de senioren nog niet bij maar plannen voor onderlinge toernooitjes worden al gesmeed. Het zou wel eens een lange warme voetbalzomer kunnen gaan worden bij fc Harlingen.