HARLINGEN - Nu de maatregelen om buiten te sporten wat zijn versoepeld, wordt er aan de Westerzeedijk weer volop gesport. Een prima idee in deze tijd van veel thuis zijn en nog maar beperkt naar school gaan. De organisatie van trainingen en coronamaatregelen verloopt soepel. De opkomst en het enthousiasme van de hockeyers en hockeysters van alle leeftijden is groot, nu zij van jong tot oud weer het veld op mogen. Na de zomer hoopt HMHC weer gewoon aan het komende seizoen te kunnen beginnen, met ook weer wedstrijden en gezelligheid in het clubgebouw.

Corona maatregelen worden goed gevolgd

De afgelopen week hebben bestuur, technische commissie en hoofdtrainers besproken hoe de corona maatregelen en het opstartplan van HMHC werken in de praktijk. Dat werd een positief gesprek, iedereen houdt zich goed aan de afspraken. De looproutes, handgel, ontsmettingsmiddel en natuurlijk het 1,5 meter afstand werken zoals vooraf bedacht. Ook bij de jongste jeugd gaat dit goed, hoewel die gelukkig wel dichtbij elkaar mogen komen. Met de medewerking van iedereen houden we het zo gezond en veilig op en rond het veld.

Ook de keepers zijn weer gestart
Sinds vorig jaar heeft HMHC een nieuwe speciale keeperstrainer: Lilian Verhaag, die zelf ook op hoog niveau keept. Dat zorgt op de maandagavond voor een speciale sfeer in de ‘keepersclub’. Ze hebben alle ruimte op het veld, specifieke trainingsmiddelen en komen enthousiast en bezweet van het veld. De keeper heeft bij hockey vanwege de bijzondere positie extra beschermingsmiddelen als een helm, schoenen, handschoenen en een bodyprotector. Daarnaast trainen de keepers ook gewoon met hun eigen team mee.

Vrijdagavond dames trimhockey
Op vrijdagavond traint sinds dit seizoen een enthousiaste groep dames, van wie vaak de kinderen ook hockeyen. Naast gezelligheid staat hierbij (beter) leren hockeyen centraal. Onder begeleiding van twee trainers wordt gewerkt aan conditie en hockeytechniek. Zin om mee te doen? Je bent van harte welkom om mee te trainen vanaf 20.15 uur.

Voorbereiding komend seizoen in volle gang
Nu de zomervakantie nadert zijn de technische commissie en het bestuur, net als in gewone seizoenen, druk met de voorbereiding van het komende seizoen. Teamindelingen, coaches, trainers, commissies, alles wordt herzien richting seizoen 2020-2021. De komende weken hoort iedereen in welk team hij of zij komend seizoen speelt. En mocht je nog willen komen hockeyen, er is in meerdere teams nog ruimte om mee te doen, zowel voor jongens als voor meisjes.