HARLINGEN - Dit weekend gaan de leden van fc Harlingen niet fysiek de strijd met elkaar aan maar online! Vanaf vrijdag wordt namelijk het FiFa21 online Toernooi georganiseerd.

Het idee ontstond na de zoveelste afgelasting van een evenement. Hoewel het dit keer de schuld was aan de plotselinge winter inval blijft het gewoon ook door de Corona maatregelen lastig om evenementen door te laten gaan. De jeugd mag gelukkig nog wel sporten in de buitenlucht maar voor de 18+ leden is er niet veel uitdaging op voetbalgebied. Zij leven op dit moment meer online. En zo ontstond het idee om de leden van fc Harlingen online de uitdaging met elkaar aan te laten gaan!

Trainer van JO15-1 Evan van Sertima en speler Finn Koornstra zijn het brein achter het organiseren van het online FiFa21 Toernooi. Het is overigens niet de eerste keer dat er een FiFa toernooi georganiseerd wordt bij fc Harlingen. In 2016 werd de eerste editie gehouden en in 2018 kwam daar een vervolg op. Het is en blijft een populair spelletje om te spelen en er is nog steeds veel animo voor. Enige verschillen met dit jaar is dat er niet in de kantine gestreden kan worden maar gewoon thuis achter je eigen Playstation. Én het evenement is alleen voor leden van fc Harlingen maar leeftijd maakt niks uit.

Vanaf vrijdag 26 februari 19.00 uur starten de voorrondes en op zaterdag 27 februari vanaf 10.00 uur worden de poulefases gespeeld. De knock-outs én de finales worden op zondag 28 februari vanaf 10.00 uur gespeeld. Het zou al een Super Sunday worden maar fc Harlingen maakt er een Super Weekend van! Via onze socials (Facebook, Instagram en Twitter) zal alles te volgen zijn. Volg je mee?