HARLINGEN - fc Harlingen 1 behaalde zondag tegen Blauw Rood'20 een ruime en verdiende overwinning. De Vrouwen 1 poseerden eerst voor de fotograaf voor de nieuwe teamfoto en na een gezamenlijke lunch werd de focus goed opgepakt voor de wedstrijd tegen S.F. Deinum VR1. Een klein overzichtje van deze wedstrijden:

fc Harlingen Vrouwen 1
fc Harlingen VR1 trapte om 14.30 uur af tegen S.F. Deinum VR1 en het werd al snel duidelijk dat dit een tegenstander van een ander kaliber was als in de oefenwedstrijden. fc Harlingen kwam vaker aan de bal en wist mooie combinaties te maken. Dit resulteerde in de eerste helft in een 2-0 voorsprong. Ook in de 2e de helft was fc Harlingen duidelijk de betere ploeg. fc Harlingen was de enige die kansen creëerden, gaven niks weg maar wisten helaas ook zelf niet meer te scoren. Foto's gemaakt door Peter IJdema zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmWGFHfk

fc Harlingen 1
In Witmarsum kwam fc Harlingen goed uit de startblokken en al na acht minuten kwam een afvallende bal voor de voeten van Remko Zandberg die fc Harlingen op 0-1 zette. In de minuten vlak voor rust ging het opeens snel. Allereerst was het Remko Zandberg die de keeper in de korte hoek verschalkte (0-2) en twee minuten later leek Arjan Outhuyse de 0-3 tegen de touwen te schieten, maar omdat Imro Schouwenaar de bal nog toucheerde, kwam zijn naam op het scorebord. Blauw Rood'20 kwam sterk uit de kleedkamer en via een aanval over de rechterflank kregen de tegenstanders de bal voor het doel en knalden de 1-3 tegen de touwen. Remko Zandberg mocht even later van elf meter aanleggen na een handsbal van Blauw Rood'20 en schoot onberispelijk binnen (1-4). In de 65e minuut leidde een mooie samenwerking tussen Nils Podt en Marco Zeilmaker het volgende doelpunt op (1-5) en tien minuten voor tijd was het opnieuw Remko Zandberg en hij zette met een harde droge knal de 1-6 op het scorebord. In de slotfase bepaalde Blauw Rood'20 de eindstand op 2-6.

Programma
Zaterdag speelt Vrouwen 1 uit tegen ST WWS/Warga. Deze tegenstander heeft het net als fc Harlingen zwaar gehad in de beker. De Harlingers zullen van hun eigen kracht uit moeten gaan.

Voor fc Harlingen 1 staat zondag de derde bekerwedstrijd op het programma. Voor deze uitwedstrijd gaan de mannen onder leiding van Steffen Hansma naar Flevoland voor de ontmoeting met RKO. Rutten Komt Op (RKO) is voor de Harlingers een onbekende tegenstander. Beide ploegen maken nog kans op de volgende ronde in de bekercompetitie, dus is dit op papier een interessante wedstrijd. De aftrap van het duel op sportpark De Treffer in Rutten begint zondag om 14.00 uur.