HARLINGEN - Maandagavond is de avond waar velen de hele week naar uitkijken. Los van de drukke banen en drukke levens is het dan eindelijk tijd voor jezelf. Op het moment dat de trimmers van HMHC het magische groen blauwe shirt van HMHC aandoen veranderen ze in hockeymachines. Normaliter leven ze zich anderhalf uur uit tijdens de training, maar afgelopen maandag, 21 september vertrokken de Trimmers van HMHC naar Emmeloord, waar ze startten met de trimcompetitie, die na maanden stil te hebben gelegen eindelijk weer van start is.

De eerste wedstrijd werd tegen Stix uit Joure gespeeld. De Harlingers speelden goed en creëerden vele kansen. Hoewel de teams aan elkaar gewaagd waren, had Harlingen het veldoverwicht. De complimenten waren echter voor de Jouster keeper, die zijn goal knap schoon hield. De stemming zat er daarna goed in en met dezelfde energie werd gespeeld tegen De Meeuwen uit Emmeloord. Het positiespel klopte, er werd mooi opgebouwd en er werd nu wel gescoord. Het werd uiteindelijk 3-0 voor HMHC. Ook nu had dat meer kunnen zijn, want ook De Meeuwen hadden een uitstekende keeper. En het mag genoemd na de complimenten voor de andere keepers, ook de Harlinger keeper speelde een prima avond. De gebruikelijke nazit met de tegenstanders ging deze keer, vanwege de RIVM maatregelen in Emmeloord, helaas niet door. Al met al een geslaagde start van het seizoen!

Bij trimhockey wordt er gewoon gehockeyd en getraind, maar worden wedstrijden niet in het weekend maar op maandagavond gespeeld. Iedere maand spelen de Friese clubs, en Emmeloord, tegen elkaar. Vier teams per locatie, twee locaties tegelijk. Afgelopen maandag in Leeuwarden en Emmeloord. Begin oktober onder andere in Harlingen. Sportiviteit en gezelligheid staan voorop, maar winnen is natuurlijk leuker. Zin om een keer mee te doen? HMHC heeft twee trimgroepen. Op maandagavond om 20.00 uur traint het mixteam. Op vrijdagavond om 19.00 uur traint het damesteam. Van harte welkom!