HARLINGEN - Zoals al eerder in een persbericht te lezen viel, worden de jeugdtrainingen bij fc Harlingen vanaf woensdag 29 april weer hervat. Na bijna 7 weken zonder voetbal mag de jeugd t/m 18 jaar eindelijk het veld weer op. De meeste leden zullen hier dan ook weer gretig gebruik van gaan maken maar fc Harlingen wil ook graag niet leden uitnodigen om te komen.


Gratis meetrainen
Voetbal is voor iedereen en moet door iedereen beoefend kunnen worden. Bij fc Harlingen is daar nu de mogelijkheid voor. Nu de trainingen weer hervat worden mogen ook niet leden mee trainen. Leden mogen bijvoorbeeld hun vriend of vriendin meenemen zodat ook zij het leuke van voetbal kunnen ervaren. Maar ook de jeugd die altijd al twijfelt om te gaan voetballen zijn van harte welkom! Voordat de officiële zomerstop intreedt stelt fc Harlingen iedereen in de gelegenheid om te proeven aan het voetbal bij fc Harlingen.

Trainingstijden
De trainingstijden zijn het zelfde gebleven. Dat betekent het volgende:

Op maandag en woensdag trainen JO8, JO9, JO10 en JO11 van 17.30 – 18.30 uur en JO15 traint van 19.30 – 21.00 uur. Bij de meiden trainen MO15 van 18.00 – 19.00 uur en MO17 van 19.30 – 21.00 uur.

Op dinsdag en donderdag trainen JO12 en JO13 van 18.00 – 19.15 uur, daarna trainen JO17 en JO19 van 19.15 – 20.45 uur.

Meisjestraining
De succesvolle meisjestraining die eind februari geïntroduceerd werd bij fc Harlingen, wordt vanaf maandag 11 mei weer hervat. Lid of geen lid, de training is bedoeld voor alle (!) meisjes tot en met 12 jaar van 18.00 – 19.00 uur!

Fc Harlingen opent voorzichtig haar deuren weer en dat vergt veel discipline. Dit geldt niet alleen voor de trainers/leiders maar ook voor de spelers en speelsters. Maar samen staan we sterk en samen zullen we er alles aan doen om de maatregelen te hanteren.

Regels
Uiteraard zullen er strikte regels gelden. Al deze regels zijn inmiddels al via diverse kanalen naar de leden gecommuniceerd maar we willen er graag nog een paar duidelijk vermelden.

▪ Het is uiteraard aan de spelers/speelsters (of zijn/haar ouders/voogden) om te bepalen of de betreffende speler/speelster al dan niet deelneemt aan een training. Het staat iedereen vrij om daar een eigen afweging in te maken! De trainingen worden gehouden op het normale tijdstip van het betreffende team.

▪ Voor de trainingen voor teams tot en met JO13 geldt dat de spelers/speelsters de verplichten 1,5 meter afstand tot elkaar niet in acht hoeven te nemen, conform de richtlijnen van de overheid. De trainer houdt echter wel de 1,5 meter afstand in acht ten opzichte van de spelers/speelsters.

▪ Spelers/speelsters komen zelfstandig naar de trainingen of worden door ouders gebracht. Ouders blijven niet kijken bij de training.

▪ Slechts 1 persoon per keer mag gebruik maken van het materiaalhok.

▪ De kleedkamers blijven op slot en kunnen dus niet gebruikt worden. Er mag niet gedoucht worden na afloop van de trainingen. De spelers/speelsters douchen thuis.

▪ Spelers/speelsters, ouders/voogden en trainers verlaten het trainingsveld en het complex meteen na afloop van de training, er wordt niet ‘rond gehangen’.

▪ Voor de teams JO15 tot en met JO19 en MO15 tot en met MO17 geldt dat de 1,5 meter regel wel van toepassing is. Dit betekent dat er geen duels aangegaan kunnen worden en bijvoorbeeld geen partijen kunnen worden gespeeld. Trainers zijn creatief en verzinnen heel leuke en leerzame stof om toe te passen. Ook bij deze leeftijdscategorie is het niet de bedoeling dat er mensen langs de kant gaan staan kijken.

▪ De uitgebreide versie van het sportprotocol die fc Harlingen hanteert vindt je hier: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Heb je vragen of wil je meer informatie check dan de website van fc Harlingen (www.fc-harlingen.nl), onze socials (fb, Instagramm en Twitter) of mail onze jeugdvoorzitter (hilkomulder@home.nl)

We gaan weer voorzichtig genieten van dat ene zeer geliefde spelletje, voetbal! Doe jij ook mee?