HARLINGEN - De versoepelingen die we vorige week hoorden van de regering, zijn door HMHC direct doorgevoerd in de opzet van de trainingen. Alle jeugd tot en met 18 jaar mag nu weer gewoon trainen, zonder de anderhalve meter regel. Dat betekent dat er dus ook weer een partij mag worden gespeeld. Voor de senioren geldt dit nog niet, zij moeten nog even wachten op een komende versoepeling van de maatregelen van de overheid.

Deze aanpassingen maken het voorbereiden van de trainingen weer wat eenvoudiger, maar de hoofdtrainers zullen hun creativiteit ongetwijfeld blijven inzetten om voor iedereen een uitdagende training te organiseren. De afgelopen weken hebben we gezien dat ook met anderhalve meter afstand er prima getraind kan worden.

Maatregelen rond de velden blijven van kracht
Hoewel tijdens de trainingen de maatregelen versoepeld zijn, blijven de maatregelen rond de velden en het sportcomplex aan de Westerzeedijk van kracht. Dus nog steeds: kom niet als je niet fit bent, zet je fiets buiten het hek, kom pas vlak voor de training, houd je aan de afspraken en alleen spelers en speelsters mogen het terrein op. Met elkaar houden we het gezond en veilig!

Weer twee keer per week trainen
In een normale situatie trainen alle teams van HMHC twee keer per week. En ieder team wordt getraind door een hoofdtrainer. In de opstartperiode van de afgelopen weken hebben we eerst weer een keer per week getraind. Nu iedereen bekend is met de maatregelen en dit prima is verlopen, hebben bestuur en technische commissie besloten om weer twee keer week te gaan trainen. De planning wordt weer bekend gemaakt via mail en de site www.harlingermhc.nl.

Opening clubgebouw per 1 juli?
Er is al vaak naar gevraagd: wanneer kunnen we weer in ons clubgebouw? Het is tenslotte wel dé plek waar de leden van HMHC elkaar ontmoeten voor en na trainingen en wedstrijden. De overheid heeft aangegeven dat de clubgebouwen mogelijk per 1 juli weer open mogen. Hierover heeft HMHC intussen overleg met de KNHB. Zodra dit weer mogelijk is, zullen we uiteraard ook ons clubgebouw heropenen. Binnenkort hierover meer.

Kies je training!
De actie via Instagram waarbij leden zelf konden kiezen welke onderdelen aan bod moesten komen in trainingen is een groot succes. Vorige week stond daardoor de backhand centraal bij alle teams. Deze week is dat de hoge slag. Wellicht zullen de hoofdtrainers deze actie gaan voorzetten, maar ze kijken ook uit naar het wedstrijdgericht trainen.

Zin in een teamsport? Kom hockeyen!
Nu iedereen weer stapsgewijs naar school gaat, komt er ook weer meer ruimte om met vrienden en vriendinnen te gaan sporten. Bij HMHC ben jij of is je kind van harte welkom. Hockey is een sociale teamsport, waarbij plezier en lekker samen sporten centraal staan. Je kunt een aantal proeftrainingen meedoen of een keer meekomen met een vriend of vriendin. Wel graag even aanmelden via info@harlingermhc.nl of via de “proeftrain” button op de website www.harlingermhc.nl.