HARLINGEN - Sinds vorige week wordt er weer door jeugdhockeyteams getraind aan de Westerzeedijk. Met de nodige maatregelen en anderhalve meter afstand, maar dat mag de pret niet drukken. Het was weer even wennen, met spierpijn de dag na de training, maar wat is het fijn om weer met vrienden en vriendinnen op het veld te staan!

De Technische Commissie, hoofdtrainers en het Bestuur hebben het in korte tijd voor elkaar gekregen om zowel een Opstartplan te ontwikkelen als het hockeycomplex op een veilige manier in te richten. Door onder andere een gescheiden in- en uitgang, gesloten clubgebouw en beschikbare desinfectiematerialen kan er veilig getraind worden, rekening houdend met de regels van RIVM, NOC NSF en KNHB. Wethouder Harry Boon kwam persoonlijk even kijken bij de start en sprak goedkeurende woorden over HMHC.

Jongere jeugd
De jongens en meiden tot en met 12 jaar, de basisschooljeugd, kon weer beginnen zonder dat zij anderhalve meter afstand van elkaar hoefden te houden. De hoofdtrainers Joyce Heida en Onno Jan Onnes hadden zich uitgeleefd op creatieve trainingsvormen en het spelplezier spatte er weer vanaf. De opkomst van de trainingen was groot, de komende weken is vast iedereen weer van de partij.

Oudere jeugd
Bij de oudere jeugd, 13 tot en met 18 jaar, was er wat meer aanpassing nodig. Zij moesten wel anderhalve meter afstand houden. Ook hier lukte het echter om creatieve vormen te vinden en weer fijn te trainen. Een van de trainingsvormen, verdedigen op afstand, werd zelfs overgenomen op de sociale media van de KNHB. Met de opkomst zat het wel goed, vele teams waren direct weer compleet.

Uitbreiding naar alle teams
Afgelopen woensdag maakt premier Mark Rutte bekend dat alle buitensport weer mogelijk wordt. Dus alle hockeyteams kunnen binnenkort het veld weer op, ook de senioren, veteranen en trimhockeyers. TC, hoofdtrainers en bestuur maken hiervoor weer een trainingsplanning, die gedeeld wordt onder de leden en die terug te vinden zal zijn op de website www.harlingermhc.nl.

Voorwaarden blijven gelijk
Als we straks weer met alle teams het veld op mogen, blijven de Corona/Covid-19 maatregelen en dus het Opstartplan, van toepassing. Ook aan de volwassen hockeyers wordt dus gevraagd dit goed door te nemen voor ze weer het veld op gaan. Maar ook hier geldt: het belangrijkste is dat er weer getraind kan gaan worden en gebruik hierbij je gezonde verstand. Als je niet fit bent, kom je niet trainen. Gezondheid en veiligheid staan voorop!

Gratis hockey voor 4- en 5-jarigen
Hockey voor 4- en 5-jarigen bij HMHC is gratis. We noemen het Funkey hockey. Één keer in de week doe je een echte training, begeleid door onze professionele trainers. Spelenderwijs leer je hockey en ervaar je het plezier van een teamsport en lekker buiten sporten met vriendjes en vriendinnetjes. Fun staat voorop bij Funkey hockey!

Je wordt wel lid, maar betaalt geen contributie. Als je zes jaar wordt, stroom je door naar de F jeugd en ga je ook echte wedstrijden spelen. Deze groepen zijn gemengd, dus zowel voor jongens als meisjes. Meer weten? Kijk op onze site of stuur een berichtje aan info@Harlingermhc.nl.

Veel stilgezeten de laatste tijd? Kom trimhockey spelen!
Heb je de afgelopen weken veel thuisgewerkt en stil gezeten achter je computer? Dan is het misschien een goed idee om weer in beweging te komen en mee te gaan doen met trimhockey voor volwassenen. Dit is een groep hockeyers die vooral veel plezier heeft samen en maandelijks de mogelijkheid hebben tot het spelen van wedstrijden. Je bent van harte uitgenodigd om een keer mee te trainen. Dat kan met de gemengde groep of met de damesgroep. Op de website www.harlingermhc.nl vind je meer informatie.

Niet alleen hockey aan de Westerzeedijk
De velden van de hockeyclub worden niet alleen gebruikt voor hockeytrainingen. In overleg met de gemeente is de club ook gastheer voor onder andere een karate club en dansclub. Zij maken gebruik van de velden, omdat zij niet in de zaal mogen trainen door alle regels. Ook de buurtsport coach van gemeente Harlingen organiseren activiteiten voor jeugd en jongeren aan de Westerzeedijk. Uiteraard werkt HMHC er graag aan mee om zoveel mogelijk jongeren weer te laten sporten!