HARLINGEN - De verslagen van Harlingen Mixed Hockey Club zijn weer binnen. Lees in dit artikel de resultaten van 20 september.

Onhandig verlies van Harlinger Dames 1
Afgelopen zondag speelden de dames wederom op eigen veld. Dit keer tegen Leeuwarden dames 1. Er werd al een keer eerder tegen dit team gespeeld tijdens een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen, welke als zeer pittig werd ervaren. Het beloofde daarom ook weer een spannende wedstrijd te worden, maar de dames hadden goede moed. De vorige twee overwinningen stonden nog vers in het geheugen, dus de dames namen deze instelling mee in deze wedstrijd. Met de stralende zon begonnen de dames fel aan het eerste kwart. Er werden mooie acties gemaakt en er werd hard gewerkt als team. Dit resulteerde in een prachtig eerste doelpunt, die Harlingen op 1-0 voorsprong bracht. Leeuwarden speelde echter erg hoge druk, waardoor het voor de Harlingers erg zwaar werd. De dames lieten zich niet kennen en vochten goed door. Helaas wist Leeuwarden slim twee goaltjes te maken, met als resultaat eindstand 1-3 voor Leeuwarden na het eerste kwart. Na een korte bespreking, waarin duidelijk werd gemaakt dat ze echt niet slecht stonden te spelen, begonnen de dames aan het tweede kwart. De Leeuwarder dames bleven hoge druk zetten, maar Harlingen wist er toch een aantal keer onderuit te hockeyen. Er werden mooie combinaties gespeeld en ook Harlingen probeerde druk op de dames van Leeuwarden te zetten om het Leeuwarden lastig te maken. Echter lukte het Leeuwarden toch om nog een aantal keer te scoren. Ondanks een aantal kansen voor Harlingen lukte het niet om te scoren. De Harlingers wisten al dat het een pittige pot zou worden. Ze bleven knokken. Ondanks dat de meiden getraind hadden om onder de hoge zonedekking van Leeuwarden uit te hockeyen en dit eigenlijk keer op keer lukte, miste ze scherpte en balbezit in de afronding. In het derde kwart was de stand al 1-7, wat zeer geflatteerd was. In de rust werd een laatste tactiekbespreking gehouden. Het laatste kwart werd de wedstrijd door de Harlingers gewonnen met een strakke strafcorner in de hoek. Helaas redde de dames het niet meer op om de wedstrijd te beslissen, maar er werd Leeuwarden genoeg tegenstand geboden. Al met al prima spel met helaas wat meer scherpte van Leeuwarden in de aanvallende cirkel. Volgende week hebben de dames van Harlingen een weekje rust, waardoor ze meer tijd hebben voor de voorbereiding op de volgende wedstrijd tegen Hoogeveen op 4 oktober om 13.15 uur wederom op eigen veld.

Tweeslachtig weekend voor Heren 1 van HMHC
Dit weekend speelden de Harlingers maar liefst twee wedstrijden tegen HVA uit Assen. Op vrijdag was dit voor de Silver Cup en zondag in de reguliere competitie. De wedstrijd voor de Silver Cup werd vrijdagavond gespeeld aan de Westerzeedijk voor eigen publiek. Van het begin af aan lieten beide teams hun tanden zien en zo beloofde het een spannende wedstrijd te worden. HVA opende de score, maar de Harlingers wisten dat hun punten die dag niet uit konden blijven. In het tweede kwart stonden de Assenaren onder druk en probeerden de Harlingers de cirkel te kraken. In die volle cirkel wisten zij een aantal strafcorners te versieren, waaruit Vincent Steevensz na een afschuif vanaf de kopcirkel de bal via de stick van de tegenstander in het goal wist te brengen. Kort daarna bracht Albert Kuiper de bal via de achterlijn de cirkel in waar hij Sjoerd Nieuwland vond die deze actie voor hem afmaakte. Uit nog een strafcorner bracht Niek van der Zee de stand op 3-1 met een sleeppush in de lage hoek. Met deze voorsprong zetten de Harlingers in het derde kwart een beheerst spel neer waarin niks werd weggegeven en counters werden gehaald. Centraal verdediger Niek van der Zee wist op de eigen 23-meterlijn een bal te onderscheppen en bracht deze door een aantal één-twee’tjes naar de kop van de cirkel waar hij met rust werd gelaten, met zijn backhand uit kon halen en de stand op 4-1 zette. In deze comfortabele positie zetten de Harlingers het beheerste spel voort tot het eind van de wedstrijd, terwijl HVA nog een kwart lang zijn spierballen liet zien. Zij wisten Harlingen goed onder druk te zetten en nog een aantal kansen te creëren waarvan één werd benut. Harlingen wist goed de tijd uit te spelen en is nu door naar de volgende ronde van de Silver Cup.

Zondagmiddag reisden de heren zelf af naar Assen. Met de warme zon op de wangetjes werd hier de strijd weer opnieuw gevoerd. Aan het begin van de wedstrijd maakten beide teams hun kansen en leek het erop weer een spannende wedstrijd te worden. De goals bleven uit tot het begin van het tweede kwart waarin HVA de score wist te openen en kort daarna de Harlingers op een 2-0 achterstand zette. Even waren er ook kansen voor Harlingen, maar na een strafcorner te benutten, sloot HVA de eerste helft af met 3-0. Het derde kwart wisten de heren de nul te houden en werd geprobeerd de achterstand in te halen. Die probeersels liepen op niks uit, maar vergden wel kostbare energie die de Harlingers in het vierde kwart nodig bleken te hebben. In dat kwart werden de heren gestraft met maar liefst vier tegengoals. Al met al een vertekend beeld. De Heren hopen aankomende zondag om 13.15 uur op eigen veld weer punten te pakken tegen Meppel, die ook door is naar de volgende ronde van de Silver Cup met een monsteruitslag. Dat belooft weer veel kijkplezier.

Veteranen verliezen in Heerenveen
Zondag speelde het veteranenteam in en tegen Quick Stick Heerenveen. De laatste keer dat er tegen Quick Stick werd gespeeld was in het vorige seizoen. In die wedstrijd hadden de Harlinger Veteranen geen antwoord op het uitstekende spel. Hoe anders deze keer! Aangezien het Harlinger spitsenduo familieverplichtingen had, traden de mannen met een ietwat gewijzigde opstelling aan. In het eerste kwart kon men elkaar al snel goed vinden. Snelle combinaties, goed overzicht maar geen rendement uit de aanvallen. Een oude sportwet treed dan in werking; “als je zelf verzuimt te scoren, dan krijg je hem om de oren”. Uit een strafcorner scoort Quick Stick de 1-0. Het beeld uit het eerste kwart herhaalde zich in het 2e kwart, waarbij wederom vanuit een strafcorner werd gescoord, 2-0. In de rust een aantal wijzigingen op het middenveld en aanval. Hans Rienks maakte zijn rentree en Hendrik Postma en Niels Kappert wisselden van positie, waarbij Niels nu dieper ging spelen. Harlingen creëerde als zodanig ook meer druk. Door deze druk werd het spel vanuit Heerenveen harder. In het vierde kwart scoorde Harlingen door een goal van Titus Wesselius, 2-1. Dit bleef ook de einstand. Aankomende week spelen de veteranen een thuiswedstrijd om 11.45 uur tegen Daring.