HARLINGEN - Verslagen zondag 4 oktober en Team van de week MB 1

Dames 1 geeft winst uit handen
Om 12:15 uur verzamelden de Harlinger dames 1 op de club. Eerst een goede uitleg over hoe de dames de zone moesten dekken, waarna de dames met goede moed aan de warming up begonnen. Na een goede warming up waren de Harlinger dames klaar voor de wedstrijd, echter waren de dames van Hoogeveen nog nergens te bekennen. Om 13:30 uur klonk dan toch het fluitsignaal, en de Harlinger Dames pakten hun taken gelijk op. Er werd hoge druk gezet en de dames van Hoogeveen wisten hier niet onderuit te hockeyen. Harlingen wist vele kansen te creëren maar een doelpunt liet op zich wachten. Uiteindelijk was het Jenna Burkels die het eerste doelpunt wist te scoren. De dames wisten dit spel even vol te houden. Hun tweede doelpunt werd gescoord door “oud dames 1 speelster”, terug van weggeweest, Sterre de Ruyter. Vlak na dit doelpunt ging het bergafwaarts. De dames wisten elkaar niet meer te vinden en konden elkaar niet meer bereiken. Hoogeveen kwam hierdoor in hun spel. Het lukte de dames van Harlingen niet om het spel naar hun eigen hand te zetten. Gedurende het derde kwart kwamen de dames 2-4 achter te staan. Het laatste deel van de wedstrijd werd de 3-4 nog gescoord. Helaas duurde de wedstrijd te kort voor een gelijkspel en was de teleurstelling en frustratie groot. Volgende week spelen de dames uit in Winschoten en hopen dan weer te knallen!

Veteranen winnen wederom!

Afgelopen zondag traden de HMHC veteranen aan tegen de MHC Roden. Roden blijkt elk seizoen een lastige tegenstander door technische spelers en goed combinatiespel. De Harlinger' veteranen hebben vanaf het begin van het seizoen afgesproken om vanaf het eerste fluitsignaal druk te zetten en vanuit balbezit opbouwend te hockeyen. Dit is mogelijk door een fit team met de luxe van nieuwe aanwas, waardoor er voldoende wissels beschikbaar zijn. Ook in deze wedstrijd werd strikt aan de opdracht gehouden; druk zetten, combineren en als middenveld meebewegen met de omschakelingen in het veld. Doorzetten. Roden had echter gelijke plannen en drukte Harlingen in het begin van het eerste kwart terug op eigen helft. Spannend maar het leidde tot slechts 1 kans en..... die werd benut: 0-1. Het bleek ook direct de ommekeer! De Harlingers vonden elkaar weer makkelijker, combinaties lukten en het initiatief was terug. Dit werd aan het eind van het eerste kwart beloond door een goal van Jan Willem Tetteroo, 1-1. Het tweede kwart verliep het spel op-en-af en was het nu Rolof Gijtenbeek die voor de 2-1 zorgde. Roden is echter een tegenstander die tot het einde gevaarlijk blijft. Zaak was het om druk te blijven zetten. Dat dit lukte, bleek uit het feit dat Jan Willem Tetteroo ook de 3-1 en de 4-1 op zijn conto kon schrijven. Mooie partij hockey waarbij er als een team werd gewerkt voor de winst. Positief, opbouwend en aanvallend!

TEAM VAN DE WEEK: HMHC B1 maakt de coaches trots

Zaterdag 3 oktober 14.30 uur, weinig wind, droog en een prima temperatuur, een perfecte basis voor een mooie pot hockey op het HMHC terrein. Helaas zonder de enthousiaste supporters van MB1 (en die hebben een fantastische wedstrijd gemist!). De wedstrijd was tegen het hoger geplaatste Quick Stick uit Heerenveen. De meiden van MB1 gingen vliegend van start, wellicht door een kleine onderschatting van Quick Stick; die wisten even niet wat hun overkwam. Onze meiden speelden de bal goed rond, en door de bal telkens te verleggen wisten ze verschillende gevaarlijke situaties te creëren bij de cirkel van de tegenstander. Echter één probleem; de bal wilde maar niet in het doel, wat we ook probeerden! Door goed keeperswerk van de tegenstander en het missen van een beetje geluk aan onze zijde bleef het doel leeg. Helaas wist Quick Stick wel één van hun weinige kansen te verzilveren. De meiden hebben stuk voor stuk tot het einde toe gestreden maar HMHC MB1 moest het veld zonder punten verlaten. Kortom; een geweldige wedstrijd met een vertekend resultaat, aldus de twee trotse coaches.