HARLINGEN - Bij fc Harlingen kun je voetballen en of je nu 5 of 75 jaar bent, voor alle leeftijden zijn er teams. Deze teams zijn inmiddels heringedeeld, hebben allemaal een leider en trainer en gaan zich klaar maken voor een nieuw voetbalseizoen. Natuurlijk is het net als bij alle andere voetbalverenigingen ook bij fc Harlingen nog volop zomerstop maar toch wordt er niet stil gezeten. Fc Harlingen bouwt immers aan de toekomst en die bouw staat nooit stil!

Jeugdafdeling
De jeugdafdeling bij fc Harlingen groeit! Want ten opzichte van vorig jaar heeft fc Harlingen voor het competitie seizoen 2020-2021 meer jeugdteams in kunnen schrijven. Vooral bij de jongste jeugd is de groei duidelijk zichtbaar. Er lopen veel jonge trainers/trainsters rond voor de juiste begeleiding en hierdoor krijgen de kinderen de aandacht die ze verdienen. Voetbal op jonge leeftijd moet voornamelijk leuk zijn, en dat is het bij fc Harlingen. De ruimte om in te stromen en lekker mee te doen is er altijd. En wil een kind niet gelijk meedoen met wedstrijden en alleen 2 keer per week trainen? Ook dat is altijd mogelijk!

De jeugdafdeling bij fc Harlingen heeft een JO8 (Jeugd Onder 8 jaar), 2 teams van JO9, een JO10, JO11, JO12, JO13, JO15, 2 teams van JO17 en een JO19. Al deze jeugdteams trainen twee keer in de week en spelen competitiewedstrijden op zaterdag.

Dames/meisjes afdeling
De Vrouwen 1 is een jong team met veel talentvolle speelsters en met de nieuwe hoofdtrainer Peter Outhuijse, assistent trainer Roy Dijkstra en leiders Ingrid Hoekstra en Ronald Koots waait er een frisse wind door het elftal. Voor wat meer recreatief voetbal heeft fc Harlingen een Vrouwen 2. Zij spelen op half veld in 7x7 toernooi vorm op vrijdagavond.

Bij de meisjes heeft fc Harlingen een MO15 en is er een MO12 in de maak. Daar kunnen overigens nog wel wat meisjes bij dus bij deze een oproep aan alle meisjes in Harlingen en omstreken; wil je (weer) voetballen? Kom dan bij fc Harlingen want wij hebben jou nodig! De teams van de dames/meisjes afdeling trainen twee keer in de week waarbij er voor de meisjes in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar 1 keer in de week meisjestraining is onder leiding van speelsters uit Vrouwen 1.

Senioren
Niet alleen bij de jeugdafdeling is groei te zien, ook bij de senioren zijn er nieuwe spelers. De doorstroming van spelers van JO19 naar de seniorenteams wordt zorgvuldig begeleid met als uitgangspunt dat iedere speler op zijn voetbalniveau kan presteren en kan doorgroeien naar een hoger voetbalniveau. Verder beschikt de seniorenafdeling bij fc Harlingen over een 2e, 3e en een 4e elftal, teams voor 35+ en 45+ en last but not least het Walking Football voor 60+.

Wil je ook (weer) voetballen? Kijk dan op de website www.fc-harlingen.nl voor meer informatie of neem contact op met fc Harlingen via jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl Voetbal voor iedere leeftijd, sportiviteit, gezelligheid en eenheid, dát is fc Harlingen!