HARLINGEN - Na weken van afwezigheid was het deze week de beurt aan de senioren om de voetbalschoenen weer aan te trekken. Het hervatten van de trainingen vraagt om een goede voorbereiding en uitvoering om te voldoen aan de 1,5 meter afstand want voor de senioren is hetzelfde protocol van toepassing als de jeugd van 13 tot 18 jaar.


Hoofdtrainer Gerrie Schouwenaar had zich goed voorbereid. Hij sprak de mannen van het eerste elftal kort toe en liet weten het fijn te vinden om iedereen weer te zien. Alle trainingen zijn nu in zijn geheel hervat en dat voelt erg goed.

Zowel jong als oud, bijna alle leden trainen weer bij fc Harlingen. Ook de Vrouwen 1 hebben deze week de trainingen weer hervat. Voor het Walking Football team worden nog geen trainingen hervat. De meeste Walking Footballers zitten in een risico groep zodoende starten zij nu nog niet.

De jeugd is nu 2 weken aan het trainen en doordat fc Harlingen extra trainers inzet, krijgen de spelers en speelsters nog meer individuele aandacht. Door niet alleen voor hun eigen groep te staan maar ook die hulp te bieden bij de overige jeugdteams doet alleen maar bevestigen dat we een hechte trainersgroep hebben staan bij de jeugd!

Overige verenigingen
Ook V&K Stenenman weet de velden van fc Harlingen inmiddels te vinden. De jeugdgroepen (gym, turnen, freerunning en jazz) trainen op de velden. Uiteraard is dit in goed overleg gebeurd én met toestemming van de Gemeente Harlingen. FC Harlingen opent graag de deuren voor andere verenigingen om ook die jeugdleden de kans te bieden om lekker buiten te kunnen sporten. Jongerenwerk en Buurtsportcoaches Gemeente Harlingen geven woensdagmiddag 20 mei Sport-Spel-Les op de velden van fc Harlingen. Kinderen en jongeren van 4 – 18 jaar die NIET lid zijn van een sportvereniging of waarvan hun eigen vereniging GEEN aanbod doen, kunnen zich opgeven bij Buurtsportcoach Jorine van Dijk via de mail: j.vandijk@harlingen.nl of 06-46824966. 'Samen staan we sterk!'

Men is inmiddels dik 2 weken bezig bij fc Harlingen en kunnen concluderen dat iedereen ontzettend goed zijn best doet! De regels worden opgevolgd, er wordt coronaproof getraind en nog meest belangrijke is misschien wel, iedereen beleeft er veel plezier aan. 'En daar doen we het voor! Sportiviteit, gezelligheid, saamhorigheid en lekker onbezorgd sporten in de buitenlucht!'