HARLINGEN - Net als bij de andere sporten zal het ook bij HMHC voorlopig stil zijn. Op de velden aan de Westerzeedijk worden de komende tijd geen wedstrijden gespeeld en wordt niet getraind. Ook zijn er geen gezellige bijeenkomsten in het clubgebouw. Daarmee volgt HMHC de richtlijnen vanuit de Nederlandse overheid en het RIVM in het kader van de Corona crisis.


In ieder geval tot 6 april geen wedstrijden en trainingen
Toen de Corona maatregelen vanuit Den Haag bekend werden, heeft het bestuur van HMHC direct besloten om deze te volgen. Vanaf donderdag 12 maart liggen alle activiteiten aan de Westerzeedijk stil. Daarmee wordt ook het beleid van de hockeybond KNHB gevolgd.


En daarna?
Vanuit de KNHB is er nog geen reactie op de meest recente maatregelen van afgelopen maandag. Uiteraard zullen er tot 1 juni geen evenementen en toernooien worden georganiseerd. Helaas gaat daarmee ook onze jaarlijkse Rabobank Hockeydag voor alle leerlingen van basisscholen in de regio Harlingen-Franeker niet door. Uiteraard organiseert HMHC komend seizoen wel weer een Rabobank Hockeydag. Of er ook tot 1 juni geen trainingen en competitiewedstrijden worden gespeeld is nu nog niet duidelijk. Zodra daar meer over bekend is, horen we dat via de KNHB.

Velden niet toegankelijk
De jeugdleden van HMHC gaan momenteel natuurlijk niet naar school. En zeker met het mooie weer van deze week is het dan een heerlijk idee om met je vrienden en vriendinnen even te gaan hockeyen op de velden van HMHC. Dit is echter niet toegestaan. Het bestuur heeft hierover alle leden al geïnformeerd en roept ouders op om dit ook met hun kinderen te bespreken. Uiteraard is dit erg jammer, maar we hopen dat we door nu niet te hockeyen straks wel weer sneller het veld op kunnen.

Poiesz actie voortijdig gestopt: opbrengst toch 1.000 euro
Ook dit jaar deed HMHC mee met de sponsoractie van Poiesz Supermarkten. De sponsorcommissie heeft ervoor gezorgd dat er munten gespaard konden worden voor HMHC. Vanwege de Corona crisis is deze actie helaas voortijdig beëindigd. Toch heeft de actie 1.000 euro opgeleverd. HMHC bedankt daarvoor iedereen die hieraan heeft bijgedragen! Zeker in deze tijd zijn dit soort bedragen extra welkom om de financiën van de club op orde te houden.

Blijf fit en train thuis door!
Op Instagram kan iedereen een oefenprogramma volgen om thuis toch te kunnen trainen en fit te blijven, nu we niet de velden op kunnen. Zowel bij de KNHB en hockey.nl als bij HMHC vind je filmpjes en oefeningen, die zorgen dat hockeyers en hockeysters hun “normale” hockeyritme vast kunnen houden. Spelers en teams worden uitgedaagd om zelf ook posts te plaatsen op Instagram van wat zij doen om toch fit te blijven. Dus heb je een hockey parcours in de tuin aangelegd of hockey je op straat met je vader of moeder, deel de foto op Instagram! Je kunt hier zelfs leuke (hockey) prijzen mee winnen.

Kluscommissie breidt berging keepersspullen uit
Stap voor stap wordt het clubgebouw van HMHC door de leden zelf verder ingericht en opgeknapt. Al eerder was er de keukenactie, waarmee de basis is gelegd voor een nieuwe keuken. De afgelopen periode is gewerkt aan de inrichting van extra opbergruimte voor keeperspullen. De outfit van een hockeykeeper bestaat uit een compleet pak met beschermende onderdelen voor alle lichaamsdelen en een helm en neemt nogal wat ruimte in. Bovendien kost een hele set al snel 500 tot 1500 euro. Vandaar dat in het clubgebouw vakken gemaakt zijn waar de spullen achter slot bewaard kunnen worden. Onlangs is weer extra opbergruimte gerealiseerd door de kluscommissie.

Herziening beleidsplan en voorbereiding komende seizoen
Nu er niet getraind kan worden, werken de trainers van HMHC samen met de technische commissie aan een update van het nieuwe beleidsplan. In de plannen staat de technische ontwikkeling van hockeyers en hockeysters centraal, maar er is ook aandacht voor de organisatie van onze club. Daarmee wordt nu al gewerkt aan de voorbereidingen voor het komende seizoen.