HARLINGEN - Na het onnodige verlies van vorige week, kwamen de dames met een positieve instelling aan in Winschoten. Toen de dames na een constructieve bespreking het veld opstapten, brak de zon eindelijk even door en konden de dames beginnen aan hun warming up. Het fluitsignaal klonk, waarna Harlingen vrij snel een strafcorner kon forceren. De poging van Jente Bijlsma om de bal er in te tippen mocht net niet baten. Daarop volgde een tweede strafcorner die Manon van der Meer tegen de paal tipte. Na vele kansen gemist te hebben, ging de bal er dan eindelijk in door Hannamay Tjalsma, die de bal mooi voorgespeeld kreeg na een mooie solo actie van Jente Bijlsma.

Maar Winschoten kwam terug, ze wisten de bal een aantal keer door het vangnet van Harlingen te krijgen. Ze lieten geen kansen liggen, waardoor de 1-1 en 2-1 vielen. Van een negatieve sfeer was echter geen sprake, Harlingen wist zich te herpakken. Er werd mooi overgespeeld en zo wisten de dames zich toch weer op de helft van de tegenstanders te werken. En daar bleven ze. Met een combinatie van hoge druk en een helder perspectief nam Harlingen het heft in handen. Jenna Burkels maakte de 2-2 met een mooie backhand hoog in het net. Kort daarna maakte wederom Hannamay een verdiende 3-2 door Jenna haar bal van richting te veranderen.

Harlingen bleef door drukken en na een hoge boogbal van Lotte Zijlstra op de keeper, pakte voormalig verdediger Manon van der Meer de rebound en zette Harlingen op een 2-4 voorsprong. Het laatste kwart wist Harlingen het midden goed dicht te houden onder leiding van de achterhoede. Helaas wisten ze met vele kansen niet nogmaals te scoren, maar de winst trokken ze over de streep.

Helaas was dit voorlopig de laatste wedstrijd voor de Harlinger dames wegens de nieuwe corona maatregelen. Ze hopen na vier weken wel weer te mogen trainen, zodat ze door kunnen bouwen en hun derde plaats kunnen behouden.