HARLINGEN - De aangekondigde stappen die het kabinet dinsdag presenteerde in de persconferentie om de coronapandemie de baas te worden, geven het eerste lichtpuntje voor het amateurvoetbal in Nederland. Vanaf 29 april is het voor de jeugd weer toegestaan om georganiseerd en gecontroleerd te gaan sporten. Maar wat houdt dit voor fc Harlingen in?


Kinderen onder de twaalf jaar mogen van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van twaalf tot en met achttien jaar is dit ook toegestaan, mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. En dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor de voetballiefhebber. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Het spelplezier en de omgang van voetbalvriendjes en –vriendinnetjes is enorm gemist bij de jeugd van fc Harlingen.

Maar gezondheid en veiligheid zijn en blijven natuurlijk het uitgangspunt en dus gaan de trainers en leiders van de desbetreffende teams de komende dagen om de spreekwoordelijke tafel zitten om het één en ander uit te werken. Het enige wat nu duidelijk is dat de competities definitief gestopt zijn en de kantine en kleedkamers blijven voorlopig ook nog dicht!

Wanneer fc Harlingen de deuren heropent voor haar leden en niet leden, is afhankelijk van de gemeente. De club zal nog nader geïnformeerd worden door de KNVB en de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten). 'Tot die tijd willen wij benadrukken dat er niets veranderd aan de huidige situatie. Het terrein en de velden zijn nog steeds op slot! Zodra duidelijk is of en hoe wij invulling kunnen geven aan deze verruiming, zullen wij iedereen nader informeren via onze website en de social media kanalen', laat men weten op de website van de club.