HARLINGEN - Simon “Vriendschapszaaier” Vuyk heeft zijn 12 etappes er op zitten. Het hele jaar 2020 heeft hij elke eerste vrijdag van de maand op de bakfiets van Podium Harlingen en samen met troubadour Bruno Rummler vriendschap gezaaid in de stad en 35 (!) dorpen van de gemeente Leeuwarden. Vriendschap versus eenzaamheid. De officiële Karavaan van de Vriendschap werd vrijdag 4 december j.l. afgesloten maar Simon wilde nog 1 keer op pad met zijn bakfiets. Samen met vaste compagnon Bruno, superfan Colinda Zandberg en natuurlijk Simons vrouw Mirjam. In eigen stad. Voor zijn eigen voetbalcluppie. Goede vriend én bestuurslid van fc Harlingen Erik Zandberg had nog wel een paar adresjes van supervrijwilligers voor hem.Zaterdag 5 december trokken Simon - met bakfiets - en Bruno - met zijn gitaar - door Harlingen om deze en andere mensen in het zonnetje te zetten. Om te beginnen werden o.a. kapster Andrea van Andel bij kapper Boonstra, Cor “Snor” Nijkamp op zijn laatste werkdag, Martha de Groot van leeratelier de Groot, Rona van de geurtjes, weerman Piet Paulusma en museumdirecteur Hugo ter Avest spontaan en onverwachts getrakteerd op een muzikale ode en een koekje in de vorm van een hartje - een hart onder de riem - gebakken door vrijwilligers in Leeuwarden. Vervolgens waren de vaste vrijwilligers van fc Harlingen aan de beurt. Het lijflied So Frolik Tesamen, een vertaling van Happy Together van The Turtles, werd meerdere malen uit volle borst gezongen en bracht de mensen een grote glimlach op hun gezicht. Uit handen van Erik Zandberg, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Elsinga, kregen de vrijwilligers een kleinigheidje.


Één van de vele vrijwilligers die een bezoekje kreeg was Wilco de Jong. Al jaren lid van de vaste kern van de 5e Colonne bij fc Harlingen maar sinds 2018 staat hij, samen met zijn vrouw Fokje, bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal in het kaartverkoophokje. Zoals we allemaal wel weten worden er geen wedstrijden meer gespeeld vanwege de Corona en dus werd het tijd om het stel te verrassen en namens fc Harlingen te bedanken. Bij Wooncentrum Harlinga werden Wilco en Fokje naar buiten gelokt alwaar Bruno ze opwachtte met een speciaal in het Fries gezongen lied en zichtbaar ontroerd namen Wilco en Fokje alles in ontvangst.

Uiteraard werden er veel meer vrijwilligers van fc Harlingen op deze bijzondere manier bedankt voor hun jarenlange inzet. De ene genietend vanaf het balkon, de ander vanuit de gang bij de voordeur. Age Tichelaar kreeg zelfs een verrassend nieuw clublied te horen. De dag vloog in ieder geval voorbij en vanwege de vele vrijwilligers die fc Harlingen rijk is kon niet iedereen bezocht worden. Maar ook voor hen ligt er binnenkort iets klaar! Er werd veel blijdschap, dankbaarheid en vriendschap gezaaid en fc Harlingen wil dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om Simon Vuyk, Bruno Rummler, Mirjam Vuyk, Erik Zandberg, Colinda Zandberg en alle vrijwilligers te bedanken voor deze zeer geslaagde dag!

Er is tevens een leuke aftermovie gemaakt. Deze vind je hier: https://youtu.be/Id-Teab1tLg