HARLINGEN - In de kantine van fc Harlingen kunnen de mannen van het Walking Football nu even niet terecht voor het bakje koffie maar de prachtige overkapping is de perfecte plek om even bij te praten voordat men het veld op gaat. Want bij Walking Football is ook Talking Football een belangrijk aspect.


Patrick Oosting
Trainer Patrick Oosting is er maar wat druk mee. Sinds het vertrek van Marcel Frankena enkele weken geleden leidt Patrick nu de groep zestigplussers bij fc Harlingen. Patrick laat weten het een hele uitdaging te vinden om voor zo’n groep te staan. Die leeftijdsgroep is misschien nog wel het meest kritisch en eigenwijs van alle leeftijdsgroepen waar hij mee werkt. Patrick doet invalwerk bij BOV in Leeuwarden. Verder werkt hij nu 4 dagen in de week als trainer en verzorgt hij trainingen bij SC Cambuur, bv SPORT, de Waadhoeke en bij fc Harlingen. Daarnaast is hij bij V.V. Rijperkerk ook nog trainer van JO17.

“Het is een leuke groep, die Ouwe Seunen bij fc Harlingen. Ja, ze kunnen wel chanteren maar er is ook een hoop lol onderling” aldus Patrick. Vorige week introduceerde hij voetvolley bij de mannen wat ze in het begin best even lastig vonden. Voetvolley is een combinatie van voetbal en volleybal, waarbij je bal niet met de handen mag spelen maar met de voeten. Hierbij ontwikkelen de spelers hun techniek en het is ook gewoon leuk om te doen. En het zorgt voor ontspanning. Toch is Patrick ook wel blij dat er eindelijk weer partijtjes gespeeld mogen worden. Deze blijdschap deelden de spelers afgelopen woensdag met hem want eindelijk mocht het weer. Ja die partijtjes werden toch wel heel erg gemist.

T.O.S. Festival
Aan zomerstop doet de Walking Football groep niet, er wordt gewoon de hele zomer door getraind. De mannen moeten ook wel fit blijven want in september zijn ze uitgenodigd om deel te nemen aan een toernooi op Terschelling. Op zaterdag 26 september wordt het T.O.S. (Terschellinger Old Stars) Festival gehouden op de velden van s.c. Terschelling Midsland.

Het Walking Football is een teamsport en zorgt per definitie voor meer sociale contacten. Door samen te voetballen komen 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Het Walking Football is een perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Meer informatie is te lezen op de website: www.fc-harlingen.nl