HARLINGEN - Afgelopen woensdag om 10.00 uur mochten de Walking Footballers eindelijk weer de ‘wei’ in. Hoewel de kleedgelegenheid, douches en kantine nog gesloten waren, kon er toch weer onder leiding van trainer Marcel Frankena getraind worden.


Het was acht weken geleden dat de meeste mannen elkaar hadden gezien. Aangezien Wiep van der Meulen één dag eerder zijn verjaardag vierde, trakteerde hij verrassend genoeg niet op appeltaart maar op mondkapjes. Terwijl de vrijwilligers van fc Harlingen druk waren met de renovatie van de kantine, waren de voetballers bezig met diverse bal- en technische oefeningen op het veld. Dit uiteraard op anderhalve meter afstand. Om 11.00 uur vond trainer Marcel dat het genoeg was en ging ieder weer zijn weg.

Wel had de trainer nog een vervelend bericht, aangezien hij stopt met het geven van trainingen. Marcel kan een vaste baan krijgen voor drie dagen in de week. “En dat kan ik, vooral in deze moeilijke tijd, niet laten lopen”, liet hij weten. Hoewel iedereen daar begrip voor kon opbrengen, bracht deze mededeling toch een schok in de groep. Marcel is een uitstekende trainer, met het nodige gevoel voor humor. Met andere woorden hij paste uitstekend tussen de Ouwe Seunen die hem ongetwijfeld gaan missen. Toch heeft hij een waardige opvolger naar voren geschoven die bij afwezigheid van Marcel al eens trainingen in Harlingen heeft gegeven namelijk Patrick Oosting. Een goed alternatief, daar was iedereen het over eens.