HARLINGEN - Het hockeyweekend bij HMHC duurde deze week maar liefst vier dagen. Zowel op vrijdag, zaterdag, zondag als maandag werd er gespeeld door Harlinger teams. Het weekend begon vrijdag met de Heren, die knap wonnen van HvA voor de Silver Cup. Zaterdag was natuurlijk jeugddag, waar natuurlijk met veel plezier gespeeld werd. Zondag speelden zowel de Dames, de Heren als de Veteranen. En op maandag sloten de Trimhockeyers het weekend af met hun wedstrijden in Emmeloord. Gecombineerd met het prachtige weer kunnen we weer spreken van een geslaagd lang weekend!

Jeugdoverzicht HMHC
Zaterdagochtend stond weer in het teken van de jongste jeugd. De mix F1, die met de week beter worden, speelden uit tegen Leeuwarden. Er werd weer heerlijk gehockeyd. De mix E8-1 speelde thuis tegen Quick Stick. Hier werd helaas verloren. De jongste groep van HMHC, de Funkeys, trainden afgelopen vrijdag en spelen geen wedstrijden. Deze groep enthousiaste jongens en meisjes, waar meedoen gratis is, groeit met de week.

In de loop van de zaterdag spelen de oudere jeugd, de elftallen. De mix D1 won wederom, nu met 4-1 tegen Graspiepers. De meiden van MC2 verloren nipt met 2-1 van Leeuwarden. MC1 speelde 1-1 tegen Sneek. De jongens van JC1 verloren met 8-0 tegen het zeer sterke Groningen, maar speelden ook nu zeer verdienstelijk.

MB2 speelde gelijk tegen Leeuwarden, 2-2. MB1 verloor met 3-1 van Graspiepers, na een zeer spannende en gelijkwaardige wedstrijd.

De meiden van MA1 konden het niet bolwerken tegen het sterke MA1 team van Leeuwarden. De uitslag van 10-2 was wat geflatteerd, de meiden speelden met name in het tweede kwart zeer sterk en scoorden toen de twee doelpunten. De zaterdag werd afgesloten door de meiden van MA2, die ook hun derde wedstrijd wonnen. Ditmaal met 8-1 van Sneek MA2. Ze staan knap gedeeld bovenaan in hun competitie.

Alertheid blijft nodig
Nu we ook in Friesland het aantal corona/covid gevallen weer zien toenemen, is het van belang dat we ook rond de hockeyvelden alert blijven en ons aan alle regels blijven houden. De belangrijkste zijn welbekend: niet komen als je ziek bent, houdt 1,5 meter afstand van elkaar, gebruik ontsmettingsmiddelen en gebruik mondkapjes in de auto naar uitwedstrijden. Bij HMHC volgen we daarmee de adviezen van KNHB en RIVM. Meer informatie, ook over de verschillen bij jeugd en volwassenen, is te vinden op www.KNHB.nl.

Spelbegeleidersavond 22 september
Op dinsdag 22 september wordt er weer een spelbegeleidersavond georganiseerd door de technische commissie van HMHC in het clubhuis, uiteraard corona-proof. Deze avond wordt verzorgd door Grietje Bouma, met haar jarenlange hockeyervaring. Bij de jongste jeugd is het gebruikelijk dat ouders zelf de wedstrijden van hun kinderen ‘fluiten’. Omdat vooral spelplezier centraal staat is er geen sprake van een scheidsrechter maar van een spelbegeleider. Op deze avond, die ieder seizoen een aantal keren wordt georganiseerd, worden de regels van hockey besproken en hoe je op een plezierige manier een wedstrijd kunt begeleiden. Meer weten? Dat kan via een mail aan Technischecommissie@Harlingermhc.nl.