HARLINGEN - Het is alweer ruim een half jaar geleden dat de laatste hockeywedstrijden gespeeld werden aan de Westerzeedijk. Daarna werd het door corona/covid-19 een tijdje heel stil. En gelukkig konden we voor de zomervakantie weer beginnen met trainen. Nu weer een belangrijke stap: de eerste wedstrijden zijn weer gespeeld. Weliswaar oefenwedstrijden, maar van groot belang om wedstrijdritme op te doen en natuurlijk om met veel plezier samen met vrienden en vriendinnen op het veld te staan!

Afgelopen dagen speelden onder meer Dames 1 een nuttige oefenwedstrijd tegen Leeuwarden. Na de lange periode zonder hockey was het soms wat lastig om elkaar te vinden en moest het team, met deels nieuwe dames, aan elkaar wennen. De, helaas verloren, wedstrijd levert coach Jacob de Vries mooie aanknopingspunten om op verder te bouwen.

Afgelopen weekend speelde ook MA1 een oefenwedstrijd, tegen en in Sneek. Een team waar al vaak tegen gespeeld werd op het veld en in de zaal. Harlingen won nipt en ook hier was duidelijk dat iedereen er weer zin in heeft!

Komend weekend wordt er ook volop gehockeyd. HMHC MB1 en MB2 oefenen tegen elkaar op het veld aan de Westerzeedijk om 11 uur. Daarna speelt Dames 1 ook weer een wedstrijd, dit keer tegen Sneek MA1 om 13.30 uur. Om 15.00 uur gaat MA2 het ook opnemen tegen Sneek MA1. MA1 speelt zondag een drieluik tegen Leeuwarden Dames 1 en MA1 in Leeuwarden.

Kortom, er is weer volop sport en gezelligheid bij HMHC! Het blijft daarbij natuurlijk wel van belang om ons aan alle RIVM maatregelen te houden. Bij de ingang en rond de velden is dit duidelijk aangegeven. Dus wees van harte welkom om te komen kijken!

Coachbijeenkomst
Afgelopen maandag organiseerden de hoofdtrainers en technische commissie van HMHC de eerste avond voor de coaches van de hockeyteams. Gedurende het seizoen zullen er nog een aantal volgen.
Vrijwel alle coaches van alle teams waren aanwezig in het clubhuis van de hockeyclub, waarbij uiteraard rekening werd gehouden met de RIVM voorschriften. Vorig jaar is binnen het HMHC het technisch beleidsplan herzien en vastgesteld. Dit vormt nu het kader van waaruit alle teams trainen en spelen. Tijdens de bijeenkomst kwamen alle bijzonderheden en afspraken voor het komende seizoen aan bod. Na afloop was er alle ruimte om na te praten en vragen te stellen.
De spelers en speelsters waren al eerder weer begonnen, alle trainers zijn voor de eerste keer bijeengeweest op een trainersavond en nu zijn ook de coaches klaar om te starten met de wedstrijden in september. Na de lange periode van stilzitten en later alleen trainen, kijkt iedereen weer uit naar het hockeyseizoen 2020-2021!