HARLINGEN - Eerste weekend zonder publiek bij HMHC

Afgelopen weekend was het bijzonder rustig rond de hockeyvelden aan de Westerzeedijk. Het eerste weekend waarvoor de nieuwe coronamaatregelen golden. Geen publiek, geen kantine, na afloop vlot weer het complex af. Het verliep allemaal soepel en rustig, iedereen werkte prima mee. De vrijwilligers van HMHC hadden het daarmee weer prima voor elkaar. De komende twee weken is het wat rustiger vanwege de herfstvakantie, daarna weten we of de maatregelen van kracht blijven.

Maar zoals steeds: het allerbelangrijkste is dat er gesport kan blijven worden! Op de velden was het dus gelukkig minder rustig. Bijna alle teams van Harlingen speelden hun wedstrijden thuis aan de Westerzeedijk of uit ergens in het noorden van ons land.

Zaterdag jeugddag
De dag werd traditiegetrouw gestart door de jongste jeugd: de mix F1 en de meisjes E8 teams. Beide teams speelden hun wedstrijden en lieten zien met hoeveel plezier dat gaat. Uitslagen en standen worden in deze leeftijdscategorie nog niet bijgehouden. Maar natuurlijk maakt iedereen graag meer doelpunten dan de tegenstander!

De mix D1 won wederom, nu met 2-0 van Westerkwartier. Dit sterke team, een mix van jongens en meisjes, staat nu trots bovenaan in hun klasse en is daarmee herfstkampioen geworden! Na de vakantie gaan ze dus een klasse hoger spelen. MC2 speelde een sterke wedstrijd tegen Lemmer maar had net wat minder geluk dan de tegenstander, het werd 2-1 voor Lemmer. MC1 eindigde deze competitie met een 2-1 overwinning tegen HVA uit Assen en kan terugkijken op een prima serie wedstrijden JC1 eindigde deze reeks met een 2-0 verlies tegen Assen. De jongens speelden in een zeer sterke poule en kunnen terugkijken op een prima prestatie.

MB2 verloor de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie met 3-2 van GHBS uit Groningen. Een sterke wedstrijd, maar de Groningers waren net wat sterker. Ook MB1 verloor net, met 1-0 van Quick Stick. Ze speelden een uitstekende wedstrijd, Quick Stick scoorde echter wel waar Harlingen dat niet deed.

De meisjes A2 waren op weg voor de kampioenswedstrijd in en tegen mede titelkandidaat Lemmer. Het werd uiteindelijk na een spannende wedstrijd 2-2, waarna Lemmer op doelsaldo eerste werd. Al met al een knappe prestatie van Harlingen! De meisjes A1 speelde niet, hun wedstrijd is verplaatst naar komende weekend.

Week van de scheidsrechter
In heel Nederland werd deze week stilgestaan bij de week van de scheidsrechter. Zonder deze vrijwilligers kunnen we niet sporten! Bij HMHC leidden we onze eigen scheidsrechters op, zowel jeugdleden als senioren en ouders. Zo zorgen we met elkaar voor voldoende begeleiding op het veld. En deze week extra in het voetlicht: dank aan alle scheidsrechters en spelbegeleiders!


Komend weekend
Het komende weekend is er vanwege de herfstvakantie maar een beperkt programma voor de teams van HMHC. Alleen Heren 1, MA1 en Dames spelen een wedstrijd. In het weekend van 24 en 25 oktober zal er weer volop gespeeld worden. De Heren spelen vrijdagavond in de tweede ronde voor de Silver Cup een thuiswedstrijd tegen Steenwijk. De Harlinger Dames spelen zondag uit in Winschoten. Afgelopen week zat het er net niet in, deze week weer volop kans voor het team van coaches Jacob de Vries en Daniël Schaaf om drie punten mee te nemen naar Harlingen.

Programma

Vrijdag 9 oktober

20.30 uur Harlingen Heren 1 – Steenwijk 1

Zaterdag 10 oktober
13.00 uur Harlingen MA1 - Westerkwartier

Zondag 11 oktober
13.00 uur Winschoten 1 – Harlingen Dames 1