HARLINGEN - Nu de hockeycompetitie nog steeds stil ligt, worden er door de technische commissie en de hoofdtrainers van HMHC regelmatig onderlinge wedstrijden georganiseerd op zaterdag. Anders natuurlijk dé wedstrijddag van de week, waar iedereen naar uitkijkt.

Deze keer was het de beurt aan de MA en MB teams van HMHC. Bij elkaar waren er zo’n vijftig meiden aan het hockeyen, in gemengde teams. Natuurlijk is winnen van een tegenstander van buiten Harlingen nóg leuker, maar ook nu werd er fanatiek gehockeyd.

Ook de komende weken worden er weer onderlinge wedstrijden georganiseerd aan de Westerzeedijk. De KNHB hoopt in januari weer te kunnen starten met de gewone hockeycompetitie, maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk of de overheid de maatregelen verder gaat versoepelen. Voorlopig mogen we blij zijn dat we gewoon kunnen sporten, juist nu is werken aan je gezondheid van groot belang!

Senioren teams HMHC gaan weer trainen
Afgelopen dinsdag hoorden we van minister president Rutte dat er weer wat ruimte komt in de coronamaatregelen. Helaas betekent dit nog niet dat er weer vrijuit gehockeyd mag worden. Maar het is natuurlijk wel winst dat er weer in wat grotere groepen gesport mag worden!

De seniorenteams van HMHC gaan dus weer trainen. Net als een aantal weken terug zorgen de hoofdtrainers weer voor passende en gevarieerde anderhalve meter trainingsvormen, zodat er weer lekker buiten gesport kan worden. Een partij zit er nog niet in, wel kan er weer aan de conditie en techniek worden gewerkt.
In een normaal seizoen zou er vanaf begin december in de zaal gehockeyd worden. HMHC biedt het hele jaar hockey, zowel op het veld als in de zaal. Helaas kan er dit jaar geen zaalhockey worden gespeeld vanwege alle corona maatregelen. HMHC organiseert daarom ook de winterperiode gewoon veldhockey, het nieuwe trainingsschema is intussen bekend bij de leden.

Alleen de jongste jeugd (Funkey, F en E) traint wel in de zaal, op woensdagmiddag in de Waddenhal. Zin om mee te doen? Dat kan! Wel graag aanmelden via info@harlingermhc.nl of de button op de website www.harlingermhc.nl.