HARLINGEN - Na een paar weken zomervakantie zouden de trainingen afgelopen maandag weer van start gaan. Door het mooie weer zijn de trainingen een week uitgesteld. Het kunstgrasveld kan met deze tropische tempraturen namelijk oplopen tot boven de 75 graden. Maar de voorbereidingen zijn getroffen, de trainers en leden hebben er erg veel zin in! Vanaf aankomende week gaat er weer volop gehockeyd worden aan de Westerzeedijk bij HMHC!

Startdag op zaterdag 22 augustus
Dit jaar introduceren we als HMHC een startdag voor alle leden en ouders. De uitnodiging en het programma worden aan de leden gemaild. In de ochtend komen alle jeugdteams, coaches en ouders op de club, op een veilige manier, om kennis te maken en afspraken te maken voor het komende seizoen onder het genot van een kop koffie of thee. In de middag organiseren we voor de senioren een mix-toernooi met na afloop, wederom op een veilige manier, een gezellige nazit en afsluiting.

Hockeycompetities starten in september
De KNHB heeft onlangs besloten om na zomervakantie de competities weer gewoon te starten. De exacte programma’s zijn nog niet bekend, maar zijn de komende weken te vinden op de site van HMHC. De verwachting is dat begin september de wedstrijden weer beginnen. Uiteraard hebben we als HMHC nauw contact hierover met de KNHB om eventuele ontwikkelingen te kunnen volgen.

Bijeenkomst voor trainers
De Technische Commissie en hoofdtrainers hebben deze week wel al de eerste bijeenkomst voor trainers georganiseerd. Alle teams van HMHC trainen twee keer in de week, begeleid door ervaren en goed opgeleide trainers. Ook onze eigen jeugdtrainers spelen hierin een belangrijke rol. Zij werden afgelopen woensdag geïnformeerd in het clubhuis om zo gezamenlijk het nieuwe seizoen samen te beginnen.

Sport BSO bij HMHC
Onlangs heeft het al in de pers gestaan: Eigen & Wijzer start binnenkort een Sport BSO op de locatie bij HMHC. Naast hockey organiseren ze allerlei sporten na schooltijd. Wil je meer weten, dan kun je informatie vinden op https://www.eigen-en-wijzer.nl/. HMHC werkt, samen met Gemeente Harlingen, graag mee aan dit soort initiatieven om sport en bewegen te promoten bij de kinderen (en ouders) in Harlingen en omstreken.

RIVM regels blijven van toepassing
Voor de zomer is er door de overheid en KNHB weer ruimte gegeven om weer gewoon te trainen. Ieder team heeft voor de vakantie ook al in de nieuwe samenstelling getraind. Buiten de velden blijft de 1,5 meter afstand van kracht, evenals het niet komen als je niet fit bent. HMHC volgt hierbij het Sport protocol van NOC NSF. Wel mogen ouders en leden weer gewoon langs het veld staan en is het clubhuis weer open. Ook nu blijven de maatregelen van kracht. En zeker gezien de toename in besmettingen, is het van groot belang dat we ons hieraan blijven houden. Veiligheid en gezondheid staan absoluut voorop!

Zin in hockey?
Kortom, er gebeurt veel aan de Westerzeedijk! Heb je zin om een keer mee te trainen om te kijken of het wat voor je is, dan ben je van harte welkom. Iedere avond wordt er getraind, dus kom gewoon even langs. Je kunt ook even een mailtje sturen aan info@harlingenmhc.nl, dan neemt een van onze hoofdtrainers contact met je op. We zien je graag!