HARLINGEN - Afgelopen zondag werd bij HMHC aan de Westerzeedijk traditiegetrouw het hockeyseizoen afgesloten met een Familiedag. Een aantal maanden geleden was het nog niet denkbaar dit het door zou kunnen gaan, maar het werd een zeer geslaagde en zonnige dag met hockey en gezelligheid. Jong en oud speelden in gemengde teams het onderlinge Slapstick toernooi, waarna Heren 1 een wedstrijd speelde voor de regiocompetitie en het nog lang gezellig bleef.

Slapstick toernooi
De dag begon met het Slapstick toernooi. Ook als je nog nooit gehockeyd hebt, jong en oud, van 4 tot 70 jaar, iedereen kan hieraan meedoen. Liefst 14 teams hadden zich opgegeven. In 6 ronden werden de wedstrijden gespeeld, waarbij hoofdtrainer Onno Onnes als spreekstalmeester de dag aan elkaar praatte.
Marjanne de Boer van Food 80-20, de activiteitencommissie en de barcommissie hadden een heerlijke lunch verzorgd. Voorzitter Frank Burkels bedankte na afloop iedereen en stond stil bij het bijzondere seizoen en het afscheid van hoofdtrainer Joyce Heida en wedstrijdsecretaris Robert Halbersma. Half augustus start het nieuwe seizoen, hopelijk wordt dat een gewoon seizoen met veel hockey aan de Westerzeedijk.

Gouden shootout stick
De Familiedag werd afgesloten met de wedstrijd om de Gouden Shootout Stick. Deze weer uiteindelijk gewonnen door Elin Moed. Zij mag zich een jaar lang de trotse winnaar noemen en de Gouden Stick boven haar bed hangen.

Regiocompetitie Heren 1
De heren van Heren 1 hebben nog geen vakantie. Afgelopen zondag speelde zij voor veel publiek thuis tegen Dash uit Hoogezand. Dit team bleek ook erg goed in de derde helft en het bleef nog lang gezellig. Komend weekend speelt Heren 1 uit tegen Steenwijk.

Zomerperiode
De komende weken wordt er niet gehockeyd. Velen gaan op vakantie om lekker van hun rust te genieten na een bijzonder jaar. Sommige teams trainen wel door in inlooptrainingen, dat wordt onderling georganiseerd. Half augustus beginnen de trainingen weer en in september de competitie. Het nieuwe jaar zal weer worden gestart met bijeenkomsten voor alle ouders en teams en een ouder-kind toernooi voor de jongste jeugd.