MAASTRICHT - SC Cambuur heeft op de tweede speeldag van de Keuken Kampioen Divisie met scherp geschoten. Op bezoek bij MVV in Maastricht zorgde de ploeg van Henk de Jong zelfs voor een onvervalste zevenklapper.

Hoewel de eerste kans voor de thuisploeg was via Joeri Schroijen was het na de eerste treffer van de Friezen eenrichtingsverkeer.Die goal viel na een kleine twintig minuten door een schitterende vrije trap van Robin Maulun. Met een van richting veranderd schot wist Mees Hoedemakers kort hierop de score te verdubbelen. Natuurlijk deed ook Robert Mühren een duit in het zakje want de clubtopscorer van vorig seizoen maakte in kort tijdsbestek twee treffers. MVV was al kansloos al deed het op slag van rust nog wel iets terug via een benutte strafschop van Schroijen (1-4).

De tweede helft was nauwelijks vijf minuten oud toen Jamie Jacobs met een rake kopbal de score verder opvoerde en de sterk spelende Jarchinio Antonia vervolmaakte de zevenklappers met twee goals waarbij de laatste, een stiftje na een steekpass van Maulun, een mooi slotstuk bleek: 1-7.