HARLINGEN - Drie punten mocht fc Harlingen 1 zondag optellen bij hun totaal na een niet eenvoudige, maar wel mooie overwinning op vv Warga.

Onder een stralend najaarszonnetje en onder toeziend oog van de burgemeester werd er om klokslag twee uur afgetrapt op sportpark Vierkantsdijk. fc Harlingen startte in de basis met: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Patrick v/d Waard, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Bas Helfferich, Jarno Attema, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong.

Marco Zeilmaker, Max Nijenhuis, Jeep Outhuyse en Egbert-Jan Panbakker begonnen op de bank.

De eerste grote kans van de wedstrijd was al na twee minuten voor de gasten uit Warga. Een verkeerd uitverdedigde bal viel voor de voeten van een Wargaaster en deze haalde uit. De zeer alerte reactie van doelman Pieter Wesseloo behoedde fc Harlingen voor een vroege achterstand. Direct hierna was er een grote kans voor fc Harlingen. Arjan Outhuyse werd goed aangespeeld door Jasper de Jong, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Warga. In de tiende minuut mocht fc Harlingen een hoekschop nemen. Arjan Outhuyse slingerde de bal de zestien in. Hier stond Mateusz IJpe klaar om in te koppen, maar de doelman maakte zijn inzet onschadelijk. Kansen waren er wel en het duurde dan ook niet lang voordat Jasper de Jong Remko Zandberg vrij zag lopen en een pass op maat gaf. Remko kon ongehinderd de zestien in en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

De terugkeer van Bas Helfferich zorgde voor snelheid op de flanken. In de achttiende minuut was het Bas Helfferich die opstoomde aan de linkerkant en een bal op maat gaf op Remko Zandberg en hij trof andermaal doel: 2-0 voor fc Harlingen. Na een half uur zette Warga een goede aanval op, maar met een schitterende reflex wist doelman Pieter Wesseloo andermaal het doel schoon te houden. Patrick v/d Waard gaf nog een diepe bal op Jasper de Jong. Hij zag Bas Helfferich vrijlopen, maar de doelman bracht redding op het schot. Vlak voor het rustsignaal vond Warga de aansluitingstreffer toen de bal van dichtbij hard in de kruising werd geknald: 2-1. Zo was het een boeiende eerste helft.

fc Harlingen begon de tweede helft met dezelfde elf namen als voor de rust. Warga voetbalde de tweede helft wat makkelijker en had vaker de bal. fc Harlingen had achterin de zaken goed voor elkaar en gaf eigenlijk niks weg. Met nog twintig minuten te gaan kwam Marco Zeilmaker in het veld voor Jasper de Jong en ook Jeep Outhuyse mocht meedoen voor Jens van Sluis. De moegestreden Bas Helfferich werd nog vervangen door Max Nijenhuis. Vijf minuten voor tijd zette Warga nog een aanval op, maar buitenspel of niet, opnieuw redde Pieter Wesseloo. Hij had deze wedstrijd een aantal cruciale reddingen. Marco Zeilmaker had in de slotfase de 3-1 op zijn schoen, maar zijn schot ging net naast.

Zo boekte fc Harlingen een zwaarbevochten, maar niet onverdiende overwinning op Warga en staat de ploeg van trainer Steffen Hansma voorlopig op een verdienstelijke vierde plaats. Komende zondag maakt het vlaggenschip er een dagtocht van. Dan speelt men in Midsland tegen sc Terschelling.